AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. április 30., hétfő

Kényeztető szappan


A legfinomabb szappanom, tele csupa értékes alapanyaggal, és csodás illattal. Nagyon puha, és sima lesz a bőr a használta után. Levendula és rózsa macerátum, kecsketej és rózsavíz az alapanyaga, és egy csomó különleges bőrtápláló olajjal raktam tele. Szinte szó szerint tele, mert a szokásos 5 % helyett ebben a szappanban 8 % olajtöbblet (azaz el nem szappanosodó, ezáltal testápoló hatású) van.

A rózsa illatának, a hatóanyagainak és a színének köszönhetően a rózsa parfümök, bőrápolók fontos alkotóeleme és megannyi sminktermék ihletője, de az aromaterápiában és a gyógyászatban is bizonyított a hatása. A hatóanyagként alkalmazott rózsaolaj (és rózsavíz) több száz összetevőből áll, közülük többről tudományosan is bebizonyították, hogy képesek egyes baktériumokat elpusztítani. Alkoholos segítség nélkül is remek bőrfertőtlenítő és -összehúzó hatása van, képes csillapítani a bőrpírt. Minden bőrtípus számára megnyugvást nyújt, de a pirosodásra hajlamos, valamint az idősödő bőr számára kifejezetten áldásos a hatása.

A levendula aromás illatú, sűrű ágú, keskeny levelű, mutatós mediterrán eredetű félcserje.Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaj (linalool, linalil-acetát), de tartalmaz még flavonoidokat, cseranyagokat, kumarinokat is.Teája idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is.

A rózsaszirom és levendula macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

A rózsavíz önmagában is egyike a legjobb arctisztítóknak. Tökéletesen eltávolítja a bőrről a napi szennyeződéseket, a zsíros lerakódásokat, tonizálja és üdévé teszi a bőrt. Hatásos az arcbőr öregedésének késleltetésében is, mert simává varázsolja az arcbőrt, csökkenti a ráncok mélységét.

A kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású. 

A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

A pálmarózsa olaj baktérium, vírus és gombaölő, tonizál, erősít, serkenti az emésztést, erősíti és szabályozza a nyirokrendszert. Rendkívül bőrbarát, nagyon jó bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik.

A fehér agyag sebgyógyító, kiegyensúlyozó, remineralizáló és stimuláló hatású. 

A sárgabarackmag olaj valamennyi bőrtípus számára ajánlott, különösen a száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr kezelésében alkalmazzák. A bőr korai öregedési tüneteinek megelőzésére is alkalmas.

A vadrózsa olaj segíti a sejtmegújulást,  ápolja a száraz, hámló bőrt, ideális a hegek kezelésére is. Transzretinolsav-tartalma támogatja a kollagéntermelődést és segít a bőr nedvességének megőrzésében. A vadrózsa olaj a száraz, érett, gyulladásra hajlamos arcbőrre szánt készítmények ideális hatóanyaga

Az argán olaj kiegyensúlyozott, különleges összetételű a zsírsavszerkezete, hogy szinte minden bőrproblémára enyhülést hoz, legyen az extrém száraz, ekcémás bőr, vagy pikkelysömör, esetleg akné. Használatával halványodnak a bőrön lévő hegek, foltok. Sejtélénkítő, antioxidáns hatású, ezért az egyik legkedveltebb – ám luxus – anti aging alapanyag.


Kb. 120 g, 1.000 Ft

2 megjegyzés:

  1. szeretnék! ezt biztosan, csak még várom, mert naponta jönnek a jobbnál jobb dolgok:))

    VálaszTörlés
  2. A szappan valóban csodás hatással van a bőrre, lélekre. ilyen hatással van rám még a csipkerózsa és a rózsaszirom szappan is. szeretettel ajánlom mindenkinek.

    VálaszTörlés