AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2014. szeptember 2., kedd

Varázsdió krém




Minden lehetséges gyógynövényt beletettem ebbe a krémbe (vaggesztenye, páfrányfenyő, orbáncfű, körömvirág), amellyel az erek állapotát javíthatjuk, illetve csökkenthetjuk a gyulladást és a fájdalmat.
Aranyeres problémák kezelésére javaslom.

 
"A csodamogyoró, másnéven varázsmogyoró vagy varázsdió (Hamamelis virginiana) Észak-Amerikában és Kanadában őshonos cserjefajta. Nyáron gyűjtött leveles ágvégeinek vízgőzdesztillálásával nyerjük a hamameliszvizet. Jellegzetes, enyhén fás illatú, semleges vagy gyengén savas kémhatású, színtelen folyadék. A virágvíz az összes illóolajat tartalmazza, emellett szerves savakat és flavonoidokat. A csodamogyoró kérge ugyan gazdag cseranyagokban, de ezek a nagy molekulájú, nem illékony tanninok a desztilláláskor nem jutnak át a virágvízbe. Feldúsulnak viszont egyszerű vizes vagy alkoholos kivonatokban (tinktúra), melyeknek barnás színét adják.
A csodamogyoróvíz gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító, irritációt csökkentő, antioxidáns, enyhe fertőtlenítő és érösszehúzó hatásaiért tehát elsősorban flavonoid (kvercetin-, kempferol-, miricetin-glikozidok, katechinek) és illóolaj (terpenoidok és fenilpropanoidok), valamint szerves sav (hidroxi-fahéjsav, kávésav, klorogénsav, galluszsav, oxálsav) komponensei a felelősek.
Ezen tulajdonságainak köszönhetően a hamamelisz víz eredményesen alkalmazható a bőr és a nyálkahártyák enyhe gyulladásainak, irritációinak (sérülések, kiütések, csípések) kezelésére, borotválkozás utáni arcvizekbe, gyulladáscsökkentő szájvizekbe. Igazoltan eredményesen alkalmazható az aranyeres panaszok és a napégés okozta tünetek enyhítésére. Ilyenkor használhatjuk önmagában vagy más virágvizekkel kombinációban borogatásként, testpermetként; készíthetünk belőle emulziós krémet, hidrogélt.

Hatásai:
  • bőrnyugtató, csökkenti az irritációt, bőrpírt, viszketést
  • gyulladáscsökkentő
  • fájdalomcsillapító
  • antibakteriális
  • antioxidáns
  • enyhe összehúzó és vérzéscsillapító. "    Forrás: cosmio.hu



Összetevők: varázsdió kivonat, olíva olaj, sheavaj, kakaóvaj, méhviasz, ceralan, vadgesztenye kivonat, páfrányfenyő kivonat, orbáncfű kivonat, cetil-alkohol, propolisz-kivonat, E-vitamin, Rokonsal, tejsav

INCI: Hamamelis Extract (INCI: Hamamelis virginiana water, dehydroacetic acid, benzyl alcohol), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Butyrospermum Parkii,Theobroma Cacao Butter, Cera Flava, Gingko Biloba, Aesculum Hippocastanum, Hypericum Perforatum, Calendula Officinalis, Propolis Extract, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Glycerin, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Lactic Acid

Kb. 50 ml, 1200 Ft.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése