AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 5., szombat

Rózsa szappan


Ez a szappan igazi kényeztetés, a bőrnek is, a szemnek is, a léleknek is. 
Nem gondoltam volna, hogy rózsás szappant fogok készíteni, de egy üveg rózsavíz megtette a hatását. Tömbös szappant sem nagyon akartam, nekem sokkal jobban kézre állnak, és praktikusabbak az egyenként öntött szappanok, és az alapelképzelésemhez (egyszerű gyógyító, de mégis szép szappanok) sem illik a szeletelés. Ez az öntorma mégis megtetszett, és van olyan különleges, hogy illik a többi szappanom közé. Főleg, ha kicsit finomabbra veszem a rózsaszín árnyalatot... De el tudom képzelni hófehérben is!
Az alapolaj rózsaszirom macerátum, 6 hétig áztak olívaolajban a rózsaszirmok, hogy kinyerjem minden ápoló finomságukat. Igazi luxusként 2 csepp valódi rózsaolajt is tettem bele.

A rózsa illatának, hatóanyagainak és színének köszönhetően a rózsa parfümök, bőrápolók fontos alkotóeleme és megannyi sminktermék ihletője, de az aromaterápiában és a gyógyászatban is bizonyított a hatása.A hatóanyagként alkalmazott rózsaolaj (és rózsavíz) több száz összetevőből áll, közülük többről tudományosan is bebizonyították, hogy képesek egyes baktériumokat elpusztítani. Alkoholos segítség nélkül is remek bőrfertőtlenítő és -összehúzó hatása van, képes csillapítani a bőrpírt. Arclemosókban, arckrémekben, testápolókban, ajakápolókban, fürdőolajakban, szappanokban, de még a samponok között is találkozunk a rózsából nyert hatóanyagokkal. Minden bőrtípus számára megnyugvást nyújt, de a pirosodásra hajlamos, valamint az idősödő bőr számára kifejezetten áldásos a hatása. Mivel fényre nem érzékeny hatóanyag, ezért extra költségek nélkül adagolhatják a kozmetikumokhoz, így szerencsére a megfizethető árú kozmetikumokban is találkozhatunk rózsakivonatokkal.

A rózsavíz önmagában is egyike a legjobb arctisztítóknak, sejtregeneráló, hidratáló, feszesítő, ránctalanító hatású.

A rózsa macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

A kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású.

A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

A fehér agyag természetes, adalékmentes agyag, elsősorban száraz bőrre. Sebgyógyító, kiegyensúlyozó, remineralizáló és stimuláns hatású. Az agyag ásványi anyagok összessége, főként szilíciumszemcsék, alumínium, vas, magnézium, kálium alkotják.

A rózsaszín agyag természetes, adalékmentes agyag, elsősorban száraz bőrre. A bőr mélyebb pórusaiban is tisztítja a bőrt, eltávolítja a méreganyagokat, elpusztítja a káros baktériumokat és kórokozókat, segít a duzzanatok és gyulladások megszüntetésében, fokozza a vérkeringést. Hatékony a különböző bőrproblémák kezelésében is, mint pl. az aknék, pattanások, mitesszerek, cellulitisz, ekcéma, pikkelysömör.

A pálmarózsa olaj erős baktérium, vírus és gombaölő, tonizáló hatású. Rendkívül bőrbarát, nagyon jó bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. minden bőrtípusnak megfelelő, szabályozza a faggyútermelést, nedvességet ad a száraz bőrnek és összehúzza a zsíros bőrt. Fiatalítja a ráncos, öregedő bőrt a sejtosztódást elősegítő hatása révén.

A rózsaolaj a nemesített damaszkuszi rózsa virágszirmaiból kinyert illóolaj. Az illatok királynőjének nevezett rózsa szirmából 1kg tömény rózsaolaj előállításához 5 tonna rózsasziromra van szükség. Egy tonnányi szükséges ahhoz, hogy egy pohárnyi rózsaolajat kapjunk. Fél deci illóolaj előállításához pedig kb. százezer darab szirom kell. Egy milliliternyi rózsaolaj lepárlásához kb. 2000 db, hajnalban, frissen és harmatosan, kézzel leszedett szirom szükséges. Ez azt jelenti, hogy egy csepp olajat 50-60 rózsa szirma ad. Hidratálja, vitalizálja, fiatalítja a bőrt. 
A rózsaolaj minden bőrtípusra kiválóan alkalmazható, ígyszáraz, vízhiányos, problémás-érzékeny bőrtípusra és kiemelten az öregedő bőrre is jótékony hatással van. A zsíros és pattanásos bőr kezelésébenahol a rózsaolaj gyulladásgátló és fertőtlenítő szerepe érvényesülszintén igen eredményekkel használható. A rózsaolaj erősíti a sejtfalakat, öregedésgátló, a stressz hatásait csökkentő csodálatos esszencia.

Kb. 60 g (szeletelt), 600 Ft
Kb. 120 g (szeletelt), 1.000 Ft
Kb. 78-80 g, 700 Ft 
Szappan-praliné: 150 Ft/db 

3 megjegyzés:

  1. Ez csodás!
    Tuti, kérek majd ilyet is! Hogy tudsz ilyen szépségeket kitalálni! Le a kalappal!

    VálaszTörlés
  2. Kedves Erika ! Az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy én csinálok egy egészségmegőrző könyvet, és az ön rózsa szappanából szeretnék fotosoppal beilleszteni 1 szappant sok más szappan közé... szeretném a bele eggyezését kérni.. hogy ön szépséges szappanja dísze legyen a könyvemnek . Előre is Köszönettel és Tisztelettel várom kedvező válaszát. Szemánné Bódi Margit

    VálaszTörlés
  3. Helyesírás lenne elsődlegesen elvárható.

    VálaszTörlés