AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 22., kedd

Alapanyagok - Mogyoróolaj

Forrás: http://szaknaturolaj.hu


A legintenzívebb ízű olaj…. Fenséges és különleges, akár a legfinomabb mogyorókrém
100%-os törökmogyoróból sajtolva

(sokkal intenzívebb mint a földimogyoróolaj, ami a leginkább finomított változatban kapható, hozzáadott adalékanyagot tartalmazhat, ezért érdemes utánajárni)

A mogyoró 60%-ban tartalmaz zsíros olajat, 18%-ban fehérjét,valamint sok enzimet és nyomelemet (főként mangánt és ként)
•Az omega-9 zsírsav egyszeresen telítetlen, nem esszenciális zsírsav, tehát szervezetünk bizonyos mennyiségben képes maga is előállítani. Kutatások szerint csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, erősíti az immunrendszert, és feltételezik, hogy jótékony hatással van a vércukorszintre is.
•A mogyoróolaj remekül kenhető, és mindenféle bőrtípust táplál. Erősíti és feszesebbé teszi a bőrt, segít fenntartani jó állapotát, valamint a rugalmasságát. A hajszálereket is erősíti. Az arcápolásra használt olajokhoz adagolva elősegíti a sejtregenerálódást.
•A mogyoróolaj szószokhoz és saláta dresszingekhez is használható – vagyis sütést nem igénylő fogásokhoz, különösen az ázsiai ételekkel harmonizál. Ugyanakkor a cukrászatban és édességiparban is ínycsiklandozó hozzávaló.

A mogyoróolaj felhasználási területei

•Tökéletes választás salátákhoz, hal-illetve zöldségfélékhez
•Használatával ételei ízletesen zamatosak lesznek, lágy íze illik minden joghurtos, illetve túrós ételekhez.
•A pirított mogyoróolaj a legjobb szakácsok féltve őrzött titka. Nagyszerű salátákon, ecettel vagy citromlével keverve öntetként ínyenc salátákhoz. Tészta és burgonyából készült ételekhez, vaj helyettesítőjeként használható, de akár halételekhez vagy egy szelet finom sajttal is kitűnő.
•Ajánlott sütemények, péksütemények készítésekor vaj helyett vagy kiegészítőként
•Kiváló párolt zöldségekhez, különösen spárgához olvasztott vaj helyett. Ezt a pörkölt mogyoróból készített olajat nem szabad túlzottan felhevíteni (80 Celsius fok fölötti hőmérsékletre), de a hidegkonyhai fogásoknál nélkülözhetetlen hozzávaló

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése