AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 4., péntek

Mire jó? - A körömvirág

(Forrás: internet)
A körömvirág virága vérzéscsillapító és antiszeptikus hatású, segít legyőzni a fertőzéseket, a megfázást, az influenzát, a herpeszvírust, a bélfertőzéseket és a gombás fertőzéseket.
Az emésztőszervekben a körömvirág elősegíti az irritáció múlását, a belek nyálkahártyájának gyógyulását, a fekély, a hólyaghurut és a bélperforáció gyógyulását. A benne található gyomorkeserűk erősítik az étvágyat, serkentik az emésztést és a tápanyag-felszívódását, fokozzák a máj és az epe működését.
A meleg körömvirágtea fokozza a vérkeringést és az izzadást, így gyógyítja a lázat, serkenti a nyirokműködést, ezzel elősegítve a mérgek távozását. Vizelethajtó hatása segít megszabadulni a szervezetben felhalmozódott toxinoktól és folyadéktól.
A körömvirág jó hatással van a női nemzőszervekre, segíti a menstruációt, kezeli annak problémáit, az endometriózist és a cisztákat, enyhíti a hőhullámtüneteket.

Külsőleg használva elállítja a vérzést és segíti a vágások, horzsolások gyógyulását. Vérzéscsillapító és antiszeptikus hatása miatt kiválóan gyógyítja a zúzódásokat, fekélyeket, visszereket, az aranyeret, a kisebb égéseket, sérüléseket, fagydaganatokat és fagyásokat, a lassan gyógyuló sebeket és fertőzéseket, illetve egyéb bőrbetegségeket, pl. az ekcémát.

(Forrás: internet)

Frissítő borogatás visszerekre
Ez a gyógynövény keverék segít a duzzadt ereken és csillapítja a visszérrel járó fájdalmat.

Hozzávalók:
200-200 g friss vagy 100-100 g szárított körömvirág szirom, cickafark, orbáncfű és apróbojtorján virága és levele összevagdalva
1 l forrásban lévő víz

Forrázzuk le a növényeket, hagyjuk állni 30 percig. Szűrjük egy tálba. Áztassunk a teába egy tiszta ruhát, és tegyük a kezelendő felületre. Alkalmazzuk naponta 2-3 alkalommal, vagy szükség szerint.
(Forrás: Anne McIntyre Gyógynövények cserépben)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése