Az oldalon szereplő termékek megvásárolhatók webáruházunkban:

www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 16., szerda

Alapanyagok - Dióolaj

Forrás: http://szaknaturolaj.hu


A dióolaj jótékony hatását elsősorban gazdag B- és E- vitamin és magas  omega 3 telítetlen zsírsavtartalmának köszönheti.
•Különösen ajánlott az érelmeszesedés megelőzése szempontjából
•Csökkenti a koleszterinszintet, vérrögképződést és trombózis kialakulását
•Stresszes helyzetben is alkalmas a vérnyomás csökkentésére
•Antioxidáns hatása kimutatott
•Erősíti a szívet, a keringést és az idegeket a benne lévő B-vitamin serkenti az agyműködést és a koncentrációs képességet.
•A dióolaj linolsavtartalma különösen magas. Az esszenciális zsírsavakhoz tartozó linolsav segít a reumatikus izületgyulladásban szenvedő betegek terápiájában
•kozmetikai célokra, masszázsokhoz és ajakápolóként is kiválóan alkalmas, továbbá pikkelysömör és bőrirritáció kezelésére is használják.
•E-vitamin-tartalma a bőrre tápláló, bőrvédő, egészségvédő hatású, késlelteti a bőr öregedését

A dióolaj felhasználási területei
Roston sült húsokhoz utólagos ízesítéshez, valamint rövid ideig sütött húsok sütéséhez a napraforgó vagy olíva olajhoz keverve pikáns ízt kölcsönöz a sülteknek.
Édességek tésztájába (palacsinta, császármorzsa, piskóta), valamint mártásokhoz, szószokhoz és főzelékekhez keverve  tovább fokozhatjuk az ízhatást.
Salátaszószókban különösen jól harmonizál a kevésbé savanyú ecetfajtákkal. (leginkább a  gyümölcsecettel és a balzsamecettel).
Jól használható nyers zöldségekhez és gyümölcsökhöz, kifejezetten aromás íze pikánsan „fűszerezi” ételeinket. A galambhegysalátához és a céklához illik a leginkább.



1 megjegyzés:

  1. Nálunk megtalálja az igazi hamisítatlan dióolajat, és egyéb egészségmegőrző olajat!: http://balogholaj.ewk.hu/

    VálaszTörlés