AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 22., kedd

Kozmetikumok összetevői

A dezodoros bejegyzéshez érkezett az alábbi kérdés:

Erről a deoról mi a véleményed:
Alcohol denat., aqua (water), parfum (fragrance), trideceth-9, peg-40, hydrogenated castor oil, benzyl alcohol, benzyl salicylate, bisabolol, cinnamyl alcohol, citric acid, ethylhexylglycerin, hexyl cinnamal, hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde, limonene, propylene glycol
Remélem nem írtam el, nem volt egyszerű.
Eddig arra figyeltem, hogy ne legyen benne aluminium. 


Gyorsan beírtam a keresőbe az összetevőket, ezeket találtam. Hozzáteszem, alapos utánajárásra nem volt időm, csak két keresőbe írtam be az anyagokat. 

Krémmánia - összetevő kereső

Összetevő kereső

denaturált szesz:  közepes(5) kockázat, Denaturalt alkohol. A kozmetikumokban oldószerként, sűrűség szabályozóként (viszkozitás csökkentő), fertőtlenítőszerként, habzás csökkentőként (a kozmetikum rázásra se kezdjen el habozni) és tartósítószerként használatos. A denaturalt alkohol egy kis molekulasúlyú alkohol, ami szárító, irritáló hatással lehet a bőrre, és elősegítheti a káros szabad gyökök képződését is, különösen ha az INCI lista első helyeinek egyikén található. A híres amerikai bőrgyógyész, Leslie Baumann szerint kerüljük azokat a készítményeket, ahol az alkohol az INCI lista első 7 helyének egyikén található.
víz:
parfüm (illat):  magas(8) kockázat, Illatanyag, mely az amerikai termékek címkéjén Fragrance, míg az európai termékek címkéjén Parfum néven szerepel. Ez alatt a kifejezés alatt természetes vagy mesterséges illatanyagok egy meg nem határozott keverékét kell érteni. A magas EWG pontszámot elsősorban annak köszönheti az általános "illatanyag" megnevezés, hogy nem lehet pontosan tudni, hogy mit is takar. Az illatanyagok az egyik leggyakoribb allergizáló szerek a kozmetikumokban. Az EWG szerint továbbá contact dermatitist (a bőr allergiás reakciója) és légzőszervi problémákat is okozhatnak.
trideceth-9: emulgeáló alacsony kockázat (1)
peg 40 hidrogénezett ricinus olaj:However. The Cosmetics Database found PEG 40 Stearate to be a moderate to high hazard ingredient depending on usage.: közepes kockázatú szer a használattól függően
benzil alkohol: ajánlott, kizárólag parfümök és illatanyagok oldószere, tartósító; szint. anyag, ritkán allergén, a bõrt érzésteleníti, nagyobb konc.-ban irritál
benzil szalicilát: ajánlott, illatanyag, tartósító, fényszűrõ, szint. anyag, a bõrt érzésteleníti
bisabolol: ajánlott, ajánlott hatóanyag, gyulladásgátló;  általában szint. anyag, bõrkímélõ, a kamillaolaj összetevõje, 24 óra múlva hat, 2-3% túladagolás csökkenti a hatást, 0,8% ajánlott
cinnamyl alcohol: közepes kockázat (5)
citromsav: ajánlott, savfokszabályzó, lágyító, nedvtartó, tartósító
ethylhexylglycerin: alacsony kockázat (1) őrjavító anyag,  mely egyben a krémben lévő tartósítószerek hatását is növeli. Gyakran használt parabének helyett tartósítószerként phenoxyethanollal kombinálva.
hexyl cinnamal: közepes kockázat (4)
hydroxyisohexyl 3-cyclohexene carboxaldehyde közepes kockázat (5.5) Egyszerűbb néven Lyral. Illatanyag. Potenciális allergén, mely az ekcémás betegek 2-3%-nál okoz allergiás reakciókat.
limonene: közepes (6) Természetes illatosító anyagok keveréke (citrusolaj (d-limonene) és fenyőfa vagy mentol (l-limonene) ). A kutatások ellentmondóak azzal kapcsolatban, hogy rákellenes vagy éppen hogy rákot okozó anyag szájon át bevéve. A bőrön alkalmazva allergiát (contact dermatitis) okozhat az arra hajlamosaknál, így jobb kerülni, csaknem az összetevőlista utolsó helyeinek egyikén áll.
propilén glikol: még ajánlott, oldódáskönnyítõ, nedvesen tartó krémekben és bõrápolókban, szint. anyag, ritkán allergén , (3: közepes) A többi glikolhoz hasonlóan vízmegkötő, hidratáló anyagként használt a kozmetikai iparban. Segít megőrizni a krém állagát (hogy a krém ne olvadjon meg nagy melegben, illetve ne fagyjon meg nagy hidegben) valamint segíti a többi összetevő beszívódását. Részletesebb információ a cosmeticscopon és a truthinagingen. Ez egy fagyálló.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése