AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 4., péntek

Parajdi sós szappan




A csúnya és hatásos kategória nyertese ez a szappan. Muszáj volt elkészíteni, mert a környezetemben sokan szenvednek bőrproblémákkal, és van, akinek nagyon súlyos állapotban volt a bőre. Ez a szappan nagyon sokat segített, de az igazi sztár ezek kezelésében egy krém, amiről írok majd hamarosan.
A parajdi gyógysóról és a holt-tengeri iszapról már szinte mindenki hallott, gyógyító hatásukat ebben a szappanban még megfejeltem levendulával, kecsketejjel, és extra adag shea vajjal olajtöbbletként.
A durva szemcséjű levendulás parajdi sót kicsit megjárattam a darálóban, így a só még jobban át tudta venni a virágok olaját/aromáját, és az olajalap egy része levendula macerátum.

Ma újabb változatát fogom elkészíteni, ehhez kénes-jódos sót fogok használni, amelynek még több gyógyító hatása van. A részletekről a Szappanok oldalon írtam.

A parajdi gyógysó parajdi só a világon az egyik legjobb minőségű só, 84 féle ásványi anyagot tartalmaz. Az Ősóceán kiszáradásakor keletkezett, minden ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Ez a kézzel bányászott és aprított só mentes minden környezeti szennyeződéstől, adalékanyagtól. Abban  különbözik a többi sótól, hogy (ez küllemében is látszik) nem vonják ki belőle a természetes iszapot, ami egyedülálló természetes olajesszenciát tartalmaz.

A holt-tengeri iszap a gyógyászatban is használatos anyag. Erőteljesen vonja ki a bőrből a méreganyagokat és a felesleges zsírt. 12 nyomelemet, organikus anyagokat (szilárd növényi és állati eredetű anyagokat) tartalmaz, toxikus elemektől teljesen mentes. A használatától kivételesen bársonyos lesz a bőr, segíti az allergiás, ekcémás bőr gyógyulását.

A levendula aromás illatú, sűrű ágú, keskeny levelű, mutatós mediterrán eredetű félcserje.Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaj (linalool, linalil-acetát), de tartalmaz még flavonoidokat, cseranyagokat, kumarinokat is.Teája idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is.


A levendula macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.


A kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású.


A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

Kb. 95 g, 800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése