Az oldalon szereplő termékek megvásárolhatók webáruházunkban:

www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 11., péntek

Alapanyagok - Mandulaolaj

Forrás: http://szaknaturolaj.hu

A mandulaolaj jótékony hatását elsősorban gazdag B  vitamin és magas  omega-9 telítetlen zsírsavtartalmának köszönheti.
•A mandulaolaj legnagyobb részét két olyan zsírsavösszetevő (linolsav és olajsav) alkotja, melynek fontos szerepe van a bőr védelmében és a bőr szárazságának
•Az omega-9 zsírsav egyszeresen telítetlen, nem esszenciális zsírsav, tehát szervezetünk bizonyos mennyiségben képes maga is előállítani. Kutatások szerint csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, erősíti az immunrendszert, és feltételezik, hogy jótékony hatással van a vércukorszintre is.
•A, B1, B2 és B6 vitaminban gazdag, de kis mennyiségben E vitamint is tartalmaz.
•A világhírű Sebastian Kneipp lelkész és természetgyógyász a mandulaolajat hurutos betegségek, tüdőgyulladás és hascsikarás ellen, gyermekeknél hashajtó szerként ajánlotta.

A mandulaolaj kozmetikai célú felhasználása
•Puhítja a bőrt, visszaadja rugalmasságát, táplálja felületét és lassítja öregedését.
•Kitűnő bőrtápláló képességeit érdemes szanunázás, fürdés vagy napozás után igénybe venni.
•Gombás fertőzések és ekcémás bőr kezelésére is nagy hatékonysággal használható, enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat
•Általános bőrápolószerként ismert csecsemőknél és gyermekeknél egyaránt. Fontos alap olaja számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek, és önmagában is használható valamennyi bőrtípus kezelésére.

A mandualolaj gasztronómiai célú felhasználása
•Salátáit egyedülállóvá, kifinomulttá varázsolja
•Édes és friss, kiváló kacsához, halakhoz illetve csirkehúshoz.
•A konyhában csak hőkezelés nélkül alkalmazható, de különösen alkalmas pácok készítéséhez, szószok és a hidegkonyhai készítmények ízesítéséhez.
•Sütemény, marcipán és praliné mandulaolajjal még különlegesebbé tehető

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése