AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 19., szombat

Intim szappan


Az intim szappanok kémhatása savasabb az átlagos szappanokénál, savasságukat általában a tejsavnak köszönhetik. Tejsavat termelnek a hüvelyben található Lactobacillusok is, ami fertőtlenítő hatású, így a kórokozókra kifejezetten káros, viszont a normál baktériumflórát nem károsítja. 
Ebben a szappanban a savasságot a kecsketejsavó és a kecskejoghurt biztosítja, mindkettőt ugyanarról a tanyáról hozom, ahonnan a kecsketejet, garantáltan bio minőség.
A szappanhoz extra kényeztető olajkeveréket állítottam össze a különleges ápoló hatás kedvéért, és teafa- és levendula olajokat tettem bele az enyhe fertőtlenítő hatás kedvéért.
Egyelőre piactéri verzió, a végleges forma egy gyönyörű, nőies, tubarózsás forma lesz.

A kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk, a legtöbb ország gyógyszerkönyvében megtalálható. Gyógyhatása sokrétű, külsőleg és belsőleg egyaránt használható.
Bőr és nyálkahártya gyulladásokban nyugtató- és viszketéscsillapító hatású.

Antibakteriális (gomba- és csíraölő) és gyulladáscsökkentő hatása miatt jól gyógyítja a sebeket, fekélyeket, égési sérüléseket, és a különböző bőrbetegségeket.


A kamilla macerátum alapú
olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, kakaóvaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

A kakaóvaj  védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása), a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, más hatóanyagok mélyebbre szívódnak be a segítségével.

A
kecsketejsavó a legértékesebb kozmetikai cikkek egyik alkotója,  szépségápolásra és gyógykezelésre is  használják. Stabilizálja a bőr savak elleni természetes védőrétegét, a benne található tejsav fertőtleníti a bőrt.

A kecske joghurtban lévő  tejzsír megnyugtatja a gyulladt bőrt, védi a kiszáradástól, a tejsav ­ a gyümölcssavakhoz hasonlóan ­ gyengéden leoldja az elhalt hámsejteket. 

A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

fehér agyag sebgyógyító, kiegyensúlyozó, remineralizáló és stimuláló hatású. 


A teafaolaj az egyik legcsodálatosabb természetes, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat. A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitünően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.

Kb. 95 g 750 Ft 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése