AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

Tapasztalatok, eredmények, visszajelzések

"A hatásuk csodás! A mellem alatt volt egy egyre nagyobbodó, viszkető, piros, egyre inkább sebesedő folt, amit hiába kezeltem akármivel, csak rosszabbodott. Elkezdtem használni először az aloés szappanodat, és már a második fürdés után érezhető volt a hatás, egy hét múlva nyoma sem volt a foltnak!  A csomagolás pedig annyira gondos és gyönyörűséges, hogy még most is nézegetni szoktam!:)"

"Az ekcémás krém gyógyítónak tűnik, záróvizsga után megírom a kezem "történetét"!
A borotvaszappan is elnyerte középső fiam tetszését, 2-3 naponta borotválja a fejbőrét :)
Az ajándéknak szánt dobozos szappanok a héten kerülnek gazdáik kezébe.
A gyógyító krém felidézi gyermekkorom kevésbé szeretett vietnámi balzsamát, amit a nagymamám 
használt minden este. Most már szeretem :)"

"Nagyon jó a babéros szappan. Nagyon száraz bőröm van, csak a spec gyógyszertári  ekcéma kezelésre való szappanmentes lemosókat bírja, hagyományos tusfürdő esélytelen, szappan még annyira sem jön szóba. Kimondottan száraz bőrre való kecsketej szappanokkal eddig is jó tapasztalataim voltak. Ennek az illata is szuper, és a bőröm sem húzódik tőle fájdalmasan, még akkor sem, ha nem krémezem be fürdés utána azonnal magam. Az illatában meg különösen az tetszik, hogy nem virág. Engem kicsit erdőre emlékeztet."

"Olvasom a szappanos honlapodat.Az látszik belőle világosan, hogy nem a színes-szagos-tredi vonalat követed, hanem gyógyhatású szappanokat szeretnél csinálni." 

"Férjemnek és anyósomnak is bejöttek a szappanok, amiket küldtél, ez iszonyatos nagy szó ismerve a bőrüket, meg a finnya természetüket."

"Egyébként amit még pozitívumként a Te szappanjaidnál tapasztaltam az az, hogy nem hámlik tőlük az orrom. Többféle "márkát" kipróbáltam már a természetes szappanokból is, de ezt egyedül a Tiédnél sikerült kiküszöbölni."

"Hosszú évek sora után végre sikerült, nem kicsit problémás bőrömet, egyszeri használat után széppé varázsolni. Rengeteg fajta  kozmetikumot próbáltam már, sokat első használat után dobhattam ki, mert csak rontottak a bőröm minőségén ellenben az általad készített gyógyszappannal, mely 1 használat után csodát tett. Reggel úgy álltam a tükör előtt, mint aki rosszul lát, nem akartam hinni a szememnek!
Én egy motoros lány vagyok, rengeteg helyen felbukkanok szép hazánkban, mindenhol híredet viszem! Képzelheted, ha már a motoros srácok rám szóltak, hogy kezdjek az arcommal valamit, mert ez már "nagyon nem szalonképes", akkor milyen lehetett?! Kellemetlen volt és ápolatlanságnak tűnt, mintha elhanyagoltam volna magam, pedig épp az ellenkezője, sok erőfeszítésem ellenére csak romlott a kép."

"A stiftet már ki is próbáltam. Annyira jó. Az illata meg tökéletes. Olyan igazi tiszta, nőies. Eddig még csak egyszer kentem vele és nem vagyok büdi, pedig már a játszóteeret is megjártuk, meg fogócskáztunk is. Kezdheted is ennek a sorozatgyártását,mert én vevő leszek rá.:))"

"Nagyon jók a szappanok, a gyerekeknek is nagyon tetszenek. Nem csak a babaszappan, hanem a többi is. Mindig az enyémekkel akarnak fürdeni, pedig eddig a hercegnős, meg verdás, meg ilyesmi tusfürdők voltak a nyerők :)"

"Szappan: kényeztető és geránium (remélem jó nevet írtam), amit eddig használtam; mindkettő nagyon "finom". Igaz nem olyan az illatuk, mint egy "hagyományos" üzletben vásárolható szappannak, de tusolás után mégis olyan kellemes volt a bőröm illata (nem olyan pacsulis). Bevallom a gerániumtól - valószínű az elnevezése miatt is - először viszolyogtam, de hogy úgy mondjam kellemesen csalódtam benne. Nekem a bőrömön kellemes illatot árasztott tusolás után. Talán az illat hatástól fontosabb, hogy a tusolás közben ugyan nem olyan habzó, mint egy tusfürdő, de a bőrnek olyan bársonyos, puha fogása volt. Negatívum, ha egyáltalán az, hogy nagyon hamar elfogy egy-egy szappan - valószínű ez az összetevők miatt is lehet.
Érdekes, általam tapasztalt hatásuk, hogy eddig éveken keresztül viszketett a hátam közepe, kb. azon a részen, ahol a melltartó kapcsolódik. Voltam vele már bőrgyógyásznál is, aki azt mondta nem lát, talál ott semmit. Nos azóta,amióta ezekkel a szappanokkal tusolok valamiért megszűntek ezek a tünetek - nagyon jó érzés, hogy nem kínoz."

"Kence-fice", nem tudom a nevüket: visszérkrém, fájós derék, keresztcsontra készítmények: (visszérkrém)
Nagyon csúnya, visszeres a lábam. Ilyen nagy melegekben még jobban szoktak fájni. Nem azt mondom, hogy teljesen megszűntek a lábfájásaim - nem is túl rég óta használom - de érezhetően, jelentősen csökkentette a lábfájásomat. Most még gyógyszert sem kellett szednem, egyenlőre a krém karbantartja a lábaimat. Nekem a gyógyszertári kenőcsök eddig sem használtak.
Az aranyeremre egyenlőre úgy tűnik nem igazán segítő hatású, de lehet hogy csak nekem nem igazán segített, vagy még túl rövid idő telt el az alkalmazástól.
Derék, keresztcsonti fájdalomra készítmény: (gyógybalzsam)
Minimálisra, elviselhetőre csökkent a fájdalmam. Tudom, hogy ehhez még a rendszeres mozgás, séta, gyógytorna sokat segítene, de ez a krém vagy kenőcs nekem nagyon-nagyon csökkentette a fájdalmaimat, a mozdulatokra is ritkán van csak egészen minimális érzékenység."

"... ez a kényeztető szappan piszok jó!!!!!!!!! Imádom, csak egy baja van, hamar kopik:o) Olyan jó puha tőle a bőröm. Ajánlottam a szomszédasszonyomnak, azért kérek most ilyen sokat:o)"

"- ajakápoló: a legjobb, amit eddig próbáltam! Nem zsírosít, nem ragad, felszívódik, és már látszik az eredménye.
- samponszappan: a hajam dúsabbnak látszik tőle. Amikor mosom vele a hajam, 2x is megmosom vele, jól felhabzik. :)
- testápoló tömb: nagyon jó száraz bőrre, csak valamiért nagyonlassan szívódik fel. Pedig fürdés után masszírozom a bőrömbe a száraz részeken (térd, könyök, sarok, talp, lábszár) Viszont ha beszívódott,
  istei puha a bőröm tőle :) "

"Bár most kipróbáltam a sampon szappant, ami szintén jónak tűnik. alapvető problémám az egyik elhanyagolt fogam miatt kezdődött már jó ideje, ami főleg bőrproblémákat okozott, kiváltképp fejbőrön. Tényleg kipróbáltam a sörszappantól a gyógyszappanokig mindent, hatástalanul. Most pedig, ha kétnaponta megmosom ezzel a csodaszappannal a hajam,semmi seb, semmi viszketés,és szinte eltűnt a korpa. 1 hónapja használom. Nekem ecetes öblítés nélkül hatékonyabb. Az első mosásnál állni hagyom, a másodiknál azonnal lemosom, így szépen kimosható simán vízzel is."

"Még az jutott eszembe, hogy megfigyeltem, a hagyományos, boltban kapható szappanok használatánál a fürdővíz tetején összeállt  a szappanhab, vastag, nehezen levakarható csíkot hagyva a fürdőkádon. Azt hittük, hogy a víz minőségével lehet valami, de mióta a Te szappanaidat használjuk, azóta ez a probléma megszűnt."

"Visszajelzések a termékeidre:

Folttisztító - perkarbonát (remélem jól írtam): több olyan itthon használt pólóm - színes is -  van, amelyen régóta foltok, pecsétek vannak a házimunkától. E miatt nem akartam eldobni ezeket, de bevallom azért itthoni használatkor is zavart, hogy foltosak. A gépi mosás indítása előtt kb. 2 órát áztattam a folttisztítóban, majd mint a többi színes ruhát együtt kimostam. Nehéz volt elhinni, de most már az itthon használt pólóimat is nyugodtan tudom használni, mert szépen eltüntette a foltokat a pólókból.

Stift - nekem ez a csúcs. Igaz nincs illat felhő tőle, de pontosan azt a hatást fejti, ami miatt használom. Nincs kellemetlen szag a használatával. Ja és nem csak egy "sima" pihenős nap után mondhatom el a véleményem erről a termékről. Csak tanács azoknak akik már használtak stiftet: ezt a stiftet ne olyan erővel kenjék fel, mint az üzletekben kaphatóakat. Ezt finom mozdulatokkal elég felvinni a test felületre. Én naponta 1 vagy 2-szer használom, ami biztos, hogy az esti tusolás után mindig bekenem magam.

Mosás - mosógél, öblítés ecet:
Mosógél mosószódával, illetve szódabikarbónával - nekem szép tiszta lesz a színes és a fehér mosásom is. Most, hogy megjegyeztem, mihez-mit adjak a színes ruháim szebbek lettek a mosószódával.
Öblítés-ecet: első hallásra nem igazán értettem vele egyet. Nálam az ecet szúrós szagú, maró hatású folyadék. Nos kellemesen csalódtam benne. Mosógél, ecetes öblítés után a ruhák illata a gyerekkoromat idézte vissza, amikor az anyukámmal a Dunán mostunk és utána olyan friss illata volt a ruháknak.

Bőrgomba krém:
Még túl nagy következtetéseket nem lehet levonni, hiszen alapból idő kell a bőrgomba kezeléséhez. Nekem már annyi változást hozott viszonylag a kezelés kezdetén, hogy talpamon, lábujjaknál nincsenek bőrfoszlányok, szép sima a bőrfelületem. Naponta az esti tusolás után kenem be a lábam.

Derékfájásra krém:(gyógyító balzsam)
Naponta az esti tusolás után kenem be a derék, keresztcsonti területet. A folyamatos használatával nincsenek fájdalmaim. Ami a legszembetűnőbb volt most a használatával, hogy régebben ( a krém használata előtt ) egy egész napos program után - járkálás, ülés, "téblábolás" -  általában már délután érezni szoktam, hogy nehéz, fájdalmas lesz autóba beülni, kiszállni, illetve este még mozogni. Nos semmilyen jellegű deréktáji fájdalmam nem volt az egész napi program után és fájdalom nélkül tudtam még este is mozogni. A plusz pozitív hatása, hogy semmilyen káros hatású gyógyszert sem kell bevinni a szervezetbe a fájdalom csökkentéséhez - volt már olyan, hogy gyógyszert írtak fel, de 2-3 nap után abbahagytam a gyógyszer szedését, mert nagyon fájt a gyomrom tőle. Tehát dupla pozitív hatás: semmilyen káros anyag nem kerül a szervezetbe, a fájdalom sincs mozgáskor. Jó tudom, hogy ez "csak" tüneti kezelés, de a gyógyszer is valójában az - gyógyszerrel még nem értem el ezt a fájdalommentes hatást, érzést -, és nincs káros mellékhatás.

Szappanok:
Jelenleg még nem tudok választani, hogy melyik lenne az az egy amit használnék. Egyenlőre maradok a többfélénél."


"Régebben kérted, értékeljem a szappankáidat. Most jutottam el odáig, hogy ezer százalékig merem állítani, semmi más nincs olyan hatással a bőrömre, mit ezek a termékek! Már hetek óta használom, eleinte nem éreztem változást, nagyon pikkelyesen száraz volt a kezemen, főként, a bőrkém. A bodza-akác kombináció aztán megváltoztatott mindent. Látványosan javította a helyzetet. Szinte le sem akarom mosni magamról az illatos habot, mert olyan érzés, mintha krémmel kenném, nem pedig szappan lenne rajta. Az általam ezidáig használt szappanok, már a habzás pillanatában húzták össze abőrömet, miután lemostam még rosszabb volt. Muszáj volt valami ápoló krémet is alkalmazni. Így viszont ez a lépés kimarad, mert kettő az egyben kínálkozik a megoldás. Még akkor is feszesnek, és "olajosan" tápláltnak érzem a külső védelmi "szervemet", mikor a következő tisztálkodás ideje eljön. Köszönet érte! 

Még egy nagyon lényeges pozitívum: Soha, egyetlen tisztálkodószernél, szappan, tusfürdő, nem éreztem ezt a komfortos érzést, amit egyszerűen csak TISZTASÁGNAK neveznék! :))"

Annyira ledöbbentem, mert megint kamaszodtam, és tegnap előtt pancsi után bekentem az arcomat a krémmel este - szebb volt már így is a bőröm mint használat előtt, de reggelre már sokkal halványabb lett egy olyan "heg" ami évek óta ott van, nem látványos annyira de én látom  Erre tegnap megint ... és ma reggel néztem a sima heg eltűnt és ahol begyulladt "volna" az is teljesen elhalványodott, és még alapozó se kell  nem utolsó sorban még a szemkarikáim is eltűntek  és a lábamat már nem is említem, bár annak szegénynek sok idő kell mert a vegyszer teljesen tönkretette, de már látom a "halványodást" Úgyhogy nagyon boldog vagyok  éééés a kezemre jó a gyógyító krém is, mert csillapítja a fájdalmat (már Gabó is el akarta kérni) de most a bibijére akar csalánkrémet  úgyhogy tényleg nagyon nagyon jók A gerániumos hatást hétvégén tesztelem :):):)

Mindent leíratok vele, mert valami szuper! Eddig ha sminkelte magát, az alapozó alatt is látszottak a heges részek és a pattanások, most mintha vasalót küldtél volna az arcára! Azt mondta, hogy a lábán is rendbe jönnek ugyanezek, ezért nem hordott mini szoknyát sem….

Másrészt viszont egész hétvégén seprűt kerestem Neked…. csak nem kaptam!
XXX-nek úgy néz ki az arca, de úgy…teljesen elájultam!
(mellékesen ő isJ )

"Nem tudom, nekem is ilyenem van? (dezodor) E? De már egy paradicsomlé- és egy kecsöpbefőzést is túléltem vele izzadás nélkül.Csak a kecsöpögött...:)) Köszi!"

"A tapasztalatok: NAGYON JÓK! (a szappanok)
Használtam már kecsketejes szappanokat, egyiknek sem volt ilyen jó AZ illata és a tapintása.
De nem ez a lényeg! Az arcom semmivel sem tudom mosni és ápolni, mindenre allergiás.
Kivétel a szappanod! Eddig bármit próbáltam, másnapra Apró nagyon viszkető valamik
Jelentek meg a fülemtől AZ ajakamig. Most is, amikor elfogyott a szappanod. Amíg volt, addig
Moshattam AZ arcom is:)
Most hogy elfogyott kb 10 napja XXX-nak újra kijöttek a könyökén a kiütések, naponta emleget,
Hogy rendeljek már! Most a kamillásat választotta, azt tetszik neki.
Szóval nekem és XXX-nak nagyon jó!
Ja, a testápoló is! Nem lettek Apró pettyek a dekoltázson, és a vállamon sem:)
Igazi boszi vagy! Nagyon örülök neki!"


Kicsit megkésve szeretnék tapasztalataimról beszámolni.
A csalán krém is nagyon bevált a csalán-teafa szappan mellett, édesapám rosáchea nevű bőrbetegségét meglepően jól szinten tartja a Holt-tengeri iszap szappannal kiegészítve. A következő vásárlásom az Ichtiol nevű szappan és a Parajdi sós szappan lesznek. 
Ha úgy gondolod, a weblapodon is megoszthatod a termékek tényszerűségét,  szerintem sokan fognak jelentkezni rosáchea betegség miatt (nagyon alattomos és szinte kezelhetetlen bőrbetegség az arcon, amire az orvosok nem tudnak gyógymódot, csak tüneti kezelést 5-10 ezer Ft-ért/hó).
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítséget, nagyon bízom benne, hogy még sokáig hódolsz-e nemes hobbinak!


Az ajándék szappan egyszerűen csodálatos, teljesen elvarázsolt az illata engem is meg a férjemet is. Kijelentette, hogy ez az ő szappana lesz:) Írd meg légyszíves, hogy ez milyen szappan, orchidea mintája van.
Az illatos balzsamot használjuk sokszor, nagyon jól gyógyítja a sebeket. Nekem az uborka meg a cukkini levele okozott egészen súlyos sebesüléseket, leginkább az égési sebekhez hasonlóakat, hólyagokkal. Nagyon nehezen gyógyult, de amikor megkaptam a balzsamot, azzal kezdtem kitartóan kenegetni, és sokat segített. Még nyomok vannak rajtam egyes helyeken (máshol már teljesen eltűntek), de a gyulladást elég hamar eltüntette. A férjemnek horzsolás okozott elég mély, levedző sebet, sok mindent kipróbált rá, csak egyre rosszabb lett, az illatos balzsam viszont pár nap alatt helyrehozta, már csak feleakkora a seb.

Ma jutottam hozzá a szappanhoz,( lehet hamarabb itt volt, de szombaton nem néztem a posta ládát) és kb. fél órája borotválkoztam vele. Fogadja elismerésem és kézcsókjaim! :)
Már a sima Tulasi szappan is különb volt mint a borotvahab, de ez tökéletes! Direkt sima pengés borotvával fogtam hozzá, mert egy szemölcsöm mindig vérfürdőt okoz borotválkozáskor :D Nos a szemölcs megint le lett borotválva de most érdekes módon alig vérzett. Kellemes utána a bőr, nem ég mint bolti borotvahab után. Borotva is jobban siklik szóval minden elismerésem! Köszönöm!

13 megjegyzés:

 1. Kedves Erika!

  A körömvirág krém nagyon-nagyin jó, hatásos, nem győztek csodálkozni az orvosok, milyen szép és puha anyukám sebe. Biztos vagyok benne, hogy a természet eme csodája is segített ebben.

  Az aloes szappan is szuper, több olyan nagyon lassan gyógyuló sebem is eltűnt, amikkel már nem tudtam mit kezdeni, a bőröm pedig sokkal szebb lett :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm, hogy megírtad!
   Minden jót kívánok nektek!

   Törlés
 2. Kedves Erika!

  A szappanok, különlegesek és nagyon szépek, csak kár , hogy a többségében van pálmaolaj! A pálmaolaj mellőzése nem lehet? Annyi a baj csak a pálmaolajjal, hogy esőerdőket irtanak ki miatta, ami hozzásegít, az amúgy is gyorsuló globális felmelegedéshez!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Mariann!

   Ismerem az érveket a pálmaolaj ellen és mellett. Lehet mellőzni a pálmaolajat, ebben az esetben egy olcsó alapanyagot kell lecserélnem egy 7-8 szoros árú alapanyagra, ami nagyon jelentősen emelné a szappanok árát.

   Törlés
 3. Kedves Erika ! A kényeztető szappan, méltó a nevére, nagyon finom, érzéki. Amit a kislányomnak küldtél ,,uborkás-teafa olajos'' remélem jól írtam, az is nagyon jó a arcára, sőt én is azzal tisztítom az arcomat és használ. Összegezve, minden tökéletesen jó. Köszönjük a kényeztetést, és további sikeres munkát kívánok. K.Anikó

  VálaszTörlés
 4. Kedves Erika! Már jó ideje hívei vagyunk kis családommal a kézműves szappanoknak. Utána néztem a netes elérhetőségnek is, és csak nálad láttam, hogy szappan készítéshez macerátumot is használsz. Ez miben befolyásolja a végterméket? Jobban megmaradnak a hatóanyagok, vagy a készítést könnyíti meg...? Üdv K.Solya

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Solya!

   Azért használok macerátumot az alap olajkeverékekhez, hogy egyáltalán legyen valami hatóanyag a szappanban. Ha csak beleszórok egy kis levendula virágot, vagy körömvirág szirmot a szappanmasszába, attól még a hatóanyag nem kerül bele a szappanba.
   A készítés nem könnyíti meg, épp ellenkezőleg: több munka van vele, mert a macerátumot is el kell készíteni, illetve drágítja az előállítást, mert jóval több gyógynövényt használok így, mintha csak beleszórnék egy kicsit.

   Törlés
 5. Kedves Erika ! A ,, selyemproteines-rózsaszappan,, egy csoda, de az ,,illatos loncszappan,, is kiváló. Tudod, hogy nagy rajongód vagyok, de most még megleptél. Köszönöm szépen az élményt. Üdvözlettel K.Anikó

  VálaszTörlés
 6. Megjöttek a szappanok ma használatba is állítja őket a család! Szép a csomagolás és a tartalmuk is. :)

  Köszönettel Attila!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Attila!
   Örülök, hogy tetszenek, remélem a használat után is elégedett lesz a család.
   Üdv, Erika

   Törlés
 7. Szia Erika!

  Elolvastam a honlapodon minden mosással kapcsolatos cikket, bejegyzést. Olvastam arról is, hogy az öblítést ecettel.
  Az interneten olvastam a citromsavról, hogy azzal is lehet öblíteni a ruhákat.

  1.) Meg szeretném kérdezni, hogy a mosásnál az ecettel vagy a citromsavval történő öblítés a jobb? Melyik a jobb a ruhák szempontjából? Az ecet vagy a citromsav?

  a) Az ecettel történő öblítés a kényes, finom (pamut, gyapjú, kasmír, stb.) ruhák rugalmasságának, formatartásának árt-e, nem nyúlnak ki az ecettől, nem vesztik el a tartásukat?

  b) Vagy jobb vízben feloldott citromsavval öblíteni a ruhákat? A vízben feloldott citromsav (amit ugyanúgy lehet kapni mint a mosószódát) árt a kényes, finom (pamut, gyapjú, kasmír, stb.) ruhák rugalmasságának, formatartásának, nem nyúlnak ki a citromsavtól, nem vesztik el a tartásukat?

  c) Az öblítésnél még azzal is bajban vagyok, hogy hány százalékos ecetet, és abból mennyit használjak, öntsek a mosógép öblítő rekeszébe?
  A 20 %-os ecettel addig szoktam tölteni az öblítő rekeszt mint amennyi öblítőt kellene bele önteni...

  d) Egyébként az öblítésnél az ecet és a citromsav mit csinál a ruhákkal? Azon kívül, hogy a víz keménységét lágyítja annál fogva, hogy sav. Esetleg a ruhákba a gyártás során került mérgező anyagokat kioldja, semlegesíti? Vagy mit csinál?
  Azt sem értem hogy miért nem lesz az ecetes öblítés után a ruháknak ecet szaguk? Pedig nem lesz.


  2.) Az ecettel vagy citromsavval történő öblítéshez lehet kapni nálad valamilyen illatosító cseppeket?


  3.) A mosószódát elsősorban fehér ruhák mosásához ajánlják, mert fehérít. De mivel, milyen természetes szerrel mossam a színes és fekete ruhákat úgy, hogy ne veszítsenek a színükből?


  Köszönöm a sok segítséget amit a honlapodon adsz nekünk!

  Üdvözlettel, Anita

  VálaszTörlés
 8. Kedves Erika!
  Száraz arcbőre szeretnék, krémet,mit ajánl?
  Köszönettel!

  VálaszTörlés