AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 13., szerda

Galajos-csalános szappan



Sajnos a kamaszkori pattanásokat szinte lehetetlen eltüntetni, hiszen hormonális eredetűek, de szerencsére van néhány módszer, amivel javítható a bőr állapota. A végső megoldást azonban majd csak az idő hozza el.  
A legtöbb kamasz nagyon szenved a pattanásoktól az arcán, esetleg a hátán vagy szerencsétlen esetben még több helyen a testén. Attól eltekintve, hogy kétségtelenül nem szép látvány, a gyulladt pattanás még fizikai fájdalmakat is okozhat. Az esztétikai problémák ráadásul lelki problémákhoz vezethetnek. Az amúgy is kisebbségi komplexusokkal küzdő fiatalok rendszerint csúnyábbnak látják magukat, mint a külső szemlélők, ami tovább rontja az önbecsülésüket.
Tökéletes megoldás egyenlőre nem létezik, de a gyógynövényes szappanok  segíthetnek a bőr állapotának javításában.  
A teafás-csalános szappan jól bevált a pattanásos bőr ápolásában, de elkészítettem ezt a galajos-csalános szappant is, tovább fokozva a hatást a galajjal, amit a népi gyógyászat régóta használja bőrbetegségekre, pattanásokra.
A gyógynövény főzet tisztító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatású, a csalán összehúzza a pórusokat.
Zsíros, mitesszeres, pattanásos, gyulladt bőrre.

A ragadós galaj hatásos különböző bőrbetegségekre, pattanásokra, mitesszerekre, furunkulusokra. Ezekre a problémákra teaként is fogyasszuk!

A csalán A kovasav-tartalma erősíti a kötőszöveteket, a körmöket, a hajhagymákat. Szabályozza  a faggyúmirigy működést.

A galaj macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.


A kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk, a legtöbb ország gyógyszerkönyvében megtalálható. Gyógyhatása sokrétű, külsőleg és belsőleg egyaránt használható.
Bőr és nyálkahártya gyulladásokban nyugtató- és viszketéscsillapító hatású. 
Antibakteriális (gomba- és csíraölő) és gyulladáscsökkentő hatása miatt jól gyógyítja a sebeket, fekélyeket, égési sérüléseket, és a különböző bőrbetegségeket.


A zsálya tisztító és frissítő hatása a bőrre és a fejbőrre egyaránt kedvező hatást fejt ki. Segít a korpásodás kezelésében, problémás bőrfelület – mint ekcéma vagy akne –gyógyítására is használható. Nagyon jól kombinálható más összetevőkkel, mint pl. rozmaringgal. Elhalványítja a foltokat, gyulladás- és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik, ismeretes a verejtékképződést szabályozó hatása is.

A zöld agyag antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, tisztít, méregtelenít, puhít, eltávolítja az elhalt hámsejteket.

A rozmaring olaj bőrvörösítő (a bőr és a bőr alatti szövetek vérkeringését fokozó, bőrhőmérsékletet emelő), antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és izomlazító hatás



Kb. 95 g, 750 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése