AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. szeptember 28., péntek

Kamilla-zsálya szappan


Korábban nem gondoltam volna, hogy a kedvenc Kamilla szappanom jó tulajdonságait lehet vagy érdemes fokozni, vagy az összetételén változtatni. Hát lehet! Az eredmény a Kamillás-zsályás szappan, amelybe az eredeti szappanhoz képest rengeteg zsályát is tettem, hogy kihasználjam a gyógyító, ápoló tulajdonságait. Az eredmény egy nagyon finom illatú, jól habzó szappan, ami rögtön a kedvenceim közé került.

A kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk, a legtöbb ország gyógyszerkönyvében megtalálható. Gyógyhatása sokrétű, külsőleg és belsőleg egyaránt használható.
Bőr és nyálkahártya gyulladásokban nyugtató- és viszketéscsillapító hatású.
Antibakteriális (gomba- és csíraölő) és gyulladáscsökkentő hatása miatt jól gyógyítja a sebeket, fekélyeket, égési sérüléseket, és a különböző bőrbetegségeket.


Az orvosi zsálya számtalan hatóanyagának köszönhetően rendkívül széles körben, a legkülönbözőbb bántalmakra alkalmazható. A zsálya gyulladás- és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik. Ismeretes a verejtékképződést szabályozó hatása is. Ajánlják fogínygyulladás, száj- és garatnyálkahártya-gyulladás ellen öblögető szerként. Légzőszervi megbetegedésekre a zsálya az egyik legjobb gyógynövény.
Belsőleg történő használata felfúvódás, emésztési zavarok kezelésére ajánlott.
A levelek rovarcsípések és kisebb duzzanatok kezelésére alkalmasak, ha a sérült felületet bedörzsöljük a levél nedvével.

A kamilla és zsálya macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

A kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású.

A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.


A zsálya olaj antibakteriális, gombaölő, antivirális, gyulladáscsökkentő, izzadásgátló, antioxidáns, összehúzó, étvágyjavító.
Antimikrobiális és gyulladáscsökkentő hatásáért az illóolaj felel, antioxidáns hatása flavonoidjainak köszönhető. A cseranyagok összehúzó és gyulladáscsökkentő, illetve izzadásgátló hatásúak. Étvágyjavító hatását a keserűanyagok okozzák

Kb. 95-97 g, 750 Ft

4 megjegyzés:

  1. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy a szappannyomdával rendelkezők mikor, hogyan tudják a felvágott szappanba a mintát belenyomni. Nálam ebben a stádiumban már kemény a szappan, úgy gondolom, eltörne, ha nyomdáznám.

    VálaszTörlés
  2. Zsuzsa, én is használok nyomdát, mint pl. ennél: http://benkeerikaszappan.blogspot.hu/2012/06/natur-kecsketejes-szappan.html

    Nagyjából 24 óra után szedem ki az öntőformából, és akkor nyomom bele. Nagyon ritkán csinálok tömböst, de azt is kb. 24 óra után szeletelem, és nyomdázom.

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy itt van a kutya elhantolva:))?? Én 3-4 nap után szedem csak ki a szappanokat a tömbformából.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos, hogy itt van elhantolva! 3-4 nap után én se tudnám belenyomni a bélyegzőt.

      Törlés