AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. október 3., szerda

Természetes módszerek

Forrás: http://www.sokszinuvidek.hu/index.php/otthon-keszult/1349-Filléres-és-természetes-módok-a-mérgező-háztartási-tisztítószerek-lecserélésére


A szintetikus háztartási tisztítószerek sokszor tele vannak veszélyes és mérgező vegyi anyagokkal, ám léteznek olcsó és kevésbé fenyegető lehetőségek. 

Íme hat innovatív mód a régi szintetikus tisztítószerektől való megszabaduláshoz.
1. Természetes fertőtlenítés és szagtalanítás
Otthonokban szerte a világon a fertőtlenítő anyagok a legelterjedtebbek. A félelem a baktériumok és a “piszkos” munkalapokkal járó lehetséges betegségek ellen arra ösztönzi az embereket, hogy a konyhaszekrényt naponta antibakteriális törlőkendőkkel, vagy más antibakterizáló szerrel lefújják vagy letöröljék. Ez nem csupán szuper rezisztens kórokozókat eredményezhet, ami komoly problémákat okozhat a közegészségügyben, a tudósok egyre inkább azon az állásponton vannak, hogy néhány baktérium elengedhetetlen a megfelelő védettség kialakulásához.
Ahelyett, hogy erős tisztítószerekkel kínlódik, a vágódeszka és a pult természetes fertőtlenítésére használjon citromlevet. Ezen túlmenően, a citromlé segít eltávolítani a nem kívánt foltokat és szagokat is.
tiszboraxzoldabchuFotó: zoldabc.hu2. A fürdőszoba tisztítása
A fürdőszobai tisztítószerek talán a leginkább mérgező tisztítószerek a piacon. Javaslatunk a bórax por és citromlé keveréke. A bórax gyógyszertárakban és drogériákban kapható por, amit előszeretettel használnak a kozmetikai iparban is csíraölő tulajdonságai miatt.
3. A patina eltávolítása
Használjunk egyszerűen asztali sót és citromos vizet ahhoz hogy a réz, króm és sárgaréz otthon ismét ragyogjon. Alkalmazása után a keveréket hagyjuk állni a fémen kb 10 percig, majd mossuk le meleg vízzel. Végül pedig gyengéd mozdulatokkal fényesítsük ki a felületet.
4. Természetes üvegtisztító
Legyen szó poros vázáról, piszkos ablakról, vagy régi kávéfőzőről, a citromlé kitűnő üvegtisztító. Próbáljon meg egy rész citromlevet tíz rész vízhez adni és törlőruhával vagy papírtörlővel tisztítsa meg az üvegfelületeket. Meg fog lepődni mennyire hatékony ez a megoldás és talán még jobban lenyűgöző utána a vegyszerszag hiánya.
tiszbonalifehuFotó: life.hu5. A zsír eltávolítása
Leggyakrabban a zsír eltávolítása okoz nagy fejtörést. Mint általában, itt is a természetes alternatíva a hatékonyabb és olcsóbb. Használjon egyszerűen sima vizet és citromlevet arra, hogy a zsírt eltávolítsa a konyhai berendezésekről, pultokról, edényekről.
A citromlé kiváló takarításhoz is, de nem szabad elfeledkeznünk annak egészségre gyakorolt pozitív hatásairól sem. Első dologként reggel meleg citromos víz fogyasztása nemcsak rendkívül hasznos fogyasztó, méregtelenítő, hanem a teljes immunitás növelésében is nagy szerepet játszik.
6. Egyénileg készített mosószer
Amellett, hogy a boltban vásárolt mosószer egy sor mérgező vegyi anyagot tartalmaz úgy tűnik, hogy szinte célja, hogy kifakítsa a boltban vásárolt ruhákat és merevvé is tegye őket – arra kényszerítve a vásárlót, hogy öblítőszert is vegyen mellé.
Itt egy hihetetlenül egyszerű, természetes és olcsó mosószer amelytől ruhái lágyak és tiszták lesznek.
1 bögre fehér ecet
1/4 bögre citromlé
2 bögre szódabikarbóna
1 bögre bórax
1/4 bögre folyékony kasztília szappan (vagy késsel vagy reszelővel reszeljen le egy kedvenc természetes alapú szappanát)
tiszcitromlenapiotthonhuFotó: napiotthon.huKeverjük össze őket egy nagy műanyag edényben. Kezdje az ecettel és citromlével, majd folyamatosan keverje hozzá a többi alkotórészt. Tipp: használjon elektromos kézi habverőt a csomóktól való megszabaduláshoz. A folyékony kasztília szappan hozzáadása az utolsó. Egy sűrű masszát fog kapni, de ne hagyja abba a keverést addig amig pelyhek keletkeznek benne és egy nedves “por alakú mosószer”-t nem kap. Ha túl korán hagyja abba a kevergetést, nagyon kemény anyaggá szilárdul a massza, amelyet a következő alkalommal igen nehéz lesz használni.
Néhány csepp illóolajjal kedvenc illatát is belekeverheti és már kész is.
Fedeles tartóban kell tárolni és kb 1/4 bögrét kell belőle használni egy mosáshoz.
Ma reneszánszát éli a mosószóda is. 3 evőkanál másfél liter vízben feloldva ruha áztatónak nagyon jó. A konyharuha és a piszkosabb holmik egy-két óra áztatás után kimosva garantáltan tiszták és illatosak lesznek. Ha az áztatáshoz nincs kedve, adhat belőle egy keveset a mosóporhoz, de ez utóbbit helyettesítheti is vele.

2 megjegyzés:

  1. Kicsit túlságosan univerzálisnak tűnik a citrom, de egy próbát megér...

    VálaszTörlés
  2. az egyéni mosószeret kipróbálom:D
    szeretek a blogodon tartózkodni,mindig olyan sok jó dolgot találok. csak nem vagyok egy szószátyár típus,így ritkán kommentelek:D
    de itt vagyok,csendben s követlek:D

    http://beautyandfashion-makeup.blogspot.com/

    VálaszTörlés