AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2013. szeptember 2., hétfő

A bio kozmetikumokról...

Forrás: http://belicokozmetikumok.hu/hu/tudastar/bio-kozmetikum-sok-van-de-hatasos-bio/

Forrás: internet



Szaklapok, prospektusok, internet… Telis-tele új termékekkel, eljárásokkal, ígéretekkel, tudományosan alátámasztott tényekkel! Nehéz választani! Néha úgy érzi az ember, hogy megtalálta az igazit, majd újra elbizonytalanodik. Az igazán egészségtudatos kozmetikus ma már tudja, hogy egy kozmetikum nemcsak használhat, hanem árthat is. A média, a marketingesek azt sugallják, hogy „Válaszd a bio-t!”! Dicséretre méltó törekvés, de a látványos bőrmegújulás, a látványos kozmetikai kezelések szempontjából nem elegendő elvárás!

A BIO LEHET, HOGY NEM ÁRT, DE VAJON HAT IS?…

A kozmetikus vendégkörének nagyobb része a 30-35 év feletti korosztályhoz tartozik. Ebben a korban a bőrképet már nem a genetikai adottságok, hanem a mindennapi, testre-szabott bőrápolás, a legmegfelelőbb hatóanyagok kiválasztása határozza meg. Ilyenkor már kevés a tiszta növényi olajos masszázs, pakolás! A nők feszesebb, rugalmasabb bőrt, látványos, hosszantartó bőrkép javulást szeretnének, de egészséges, káros, irritáló anyagok nélküli kozmetikumokkal, szalonkezelésekkel!


MAXIMALIZMUS A BŐRÁPOLÁSBAN…

Minden nő álma a szép bőr! A „szépségipar” szó is elsősorban megnyerő fellépést, dekoratív külsőt, korszakonként változó szépségideált sugall. Mindezek azonban szubjektív tények, s ha az illúzióról lerántjuk a leplet, elő kell bújnia a valódi értéknek: az egészségnek! Az egészséges bőr mindig szép, a smink rajta csupán egy ékszer, mely még tetszetősebb külsőt ad.
Senki nem vonja kétségbe, hogy a megfelelő, kiegyensúlyozott táplálkozás szervezetünk egészséges működésének egyik pillére. Az egészséges, kiegyensúlyozott ember életerős kisugárzású. Nincs ez másképp legnagyobb szervünk, a bőr esetében sem.
Ha egészségesen tápláljuk, védjük, ügyelünk működésének egyensúlyára, ragyogó külsővel hálálja meg. A bőr vitalitásának feltétele, hogy mind a szervezetünkből belülről, mind pedig a kozmetikumokon, kozmetikai kezeléseken keresztül, kívülről, csak egészséges, tápértékben gazdag, számára hasznosítható anyagokkal lássuk el.
Alapvető elvárás egy kozmetikummal szemben, hogy az ne ártson! Mégis rengeteg ilyen tégelybe zárt illúzió csábítja el a nőket, de még a professzionális felhasználókat is! Az egészségtudatos bőrápolás feltétele, hogy a tudományosan is megalapozott irritáló, bőrt és a szervezetet károsító anyagokat kerüljük el. A kozmetikum legyen:
  • Parabének nélkül
  • Mesterséges illatanyag nélkül
  • Ásványi olajok és viaszok nélkül
  • Szilikon olaj nélkül
  • PEG származékok nélkül
  • Állati eredetű anyagok nélkül
Sok „bio”-nak minősített készítmény többé-kevésbé megfelel ezeknek az elvárásoknak, biztosak csak akkor lehetünk benne, ha részletesen kielemezzük a termék INCI deklarációnak megfelelő összetevőinek felsorolását. Ha ezeket a szempontokat figyelembe vesszük, már egy hatalmas lépést tettünk az egészséges bőrápolás irányába!
Egy kozmetikumtól azonban hatásosságot, eredményt, szembetűnő és tartós bőrkép javulást várunk, amit a fenti negatív tényezők kizárása még nem garantál. Még a magas növényi összetevők aránya sem garancia arra, hogy a készítmény nem okoz allergiát, illetve valóban az elvárt egészségesebb, vitalitással telt bőrt eredményezi.
A növényi olajok között is vannak irritáló hatásúak, s nem minden növényi olajjal lehet a bőr felborult egyensúlyát, a sérült védekezőképességét helyreállítani. Ugyanúgy, mint a táplálékaink között, a növényi eredetű hatóanyagok között is vannak a bőr számára értékesebbek, magasabb tápértékűek, illetve „üres kalóriák”.


A TERMÉSZET IGAZI KINCSEI…

a gránátalmamag olaj, ligetszépe olaj, jojoba olaj, makadámia olaj, karitévaj, szezámolaj, hársvirág, édesgyökér, aloe vera, teafa olaj, tigrisfű, varázsdió, zöldtea, szőlő stb.
Ezeken kívül a bőr regeneráló, sejtmegújulást elősegítő folyamataihoz, a káros külső hatások közömbösítéséhez vitaminokra, s bőrbarát (természetes vagy akár biotechnológiai úton előállított) aktív és szállító hatóanyagokra van szükség…

EGÉSZSÉGES, SEJTSZINTŰ BŐRMEGÚJULÁS…
többrétegű liposzómák, nanoszómák, ceramidok, foszfolipidek, hialuronsav, allantoin, urea, panthenol, természetes E vitamin, C-vitamin, A vitamin stb. segítségével.
Mi garantálja a gyors és látványos bőrkép javulást? A kozmetikai ipar leghatékonyabb, tudományosan is elismert és bőrbarát hatóanyagai, kimondottan magas koncentrációban (peptidek, hatóanyagok botoxszerű hatással, pigmentfolt halványító, hajszálér erősítő high-tech hatóanyagok)…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése