Az oldalon szereplő termékek megvásárolhatók webáruházunkban:

www.benkeerikaszappan.hu

2014. április 28., hétfő

Lándzsás útifű szirup

Forrás: http://tudnodkell.info/landzsas-utifuszirup-keszitese-hazilag/



A kígyófűnek is nevezett lándzsás útifüvet a legtöbben a patikák polcain sötét üvegbe rejtett, köhögéscsillapító és váladékoldó szirupként ismerjük, pedig sokkal több erő rejlik e csodálatos, fehér virágú gyógynövényben.


Útifű szirup 05.

Gyógyhatása
Szélesebb körben köptetőként ismerjük, mive lerős gyulladácsökkentő és nyákoldó hatása miatt hatékony segítséget nyújt az influenza és megfázást követően kialakuló köhögés és torokfájás megszüntetésében.
További hatásai:
  • Erős gyulladáscsökkentő
  • Baktériumölő
  • Sebgyógyító (égési sebek, sérülések és rovarcsípések esetén is alkalmazható)
  • Torok, légúti- és garatproblémák esetén kiváló (köhögés, légcsőhurut, torokgyulladás)
  • Szabályozza az emésztési zavarokat (székrekedés, hasmenés)
  • Csökkenti a gyomorégést
  • Kiválóan használható gargarizálásra
  • Vérzéscsillapító (külsőleg gennyes sebeken és fekélyeken is!)
  • Fej-, fül és fogfájás csillapító (külsőleg)
Figyelem! Várandósoknak és szoptatós kismamáknak a szedése CSAK MÉRTÉKKEL JAVASOLT!
Szirup készítése:
  • Két összmarék friss útifűlevelet ledarálok vagy összeturmixolok.
  • Ezt a pépet összefőzöm 30 dkg nádcukorral és 25 dkg valódi mézzel. Kevés vizet adok hozzá, hogy oda ne égjen.
  • Folyamatos kevergetés közben gyenge tűzön összefőzöm, amíg sűrű barna massza keletkezik belőle, amit még melegen üvegekbe töltök.
  • Hűtőszekrényben tárolandó.
A szárított formából ugyanígy készíthetjük, csak az elején a szárított útifüvet leöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és ezt turmixoljuk össze.
A boltban kapható összessel ellentétben – nincsen benne alkohol és tartósítószer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése