AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2015. február 11., szerda

Frézia szappan


Értékes, ápoló alapanyagokból száraz, vízhiányos, érzékeny bőrre készült ez a szappan, tavaszváró frézia illattal, extra, krémes habzással.

A rizskorpa olaj telítetlen zsírsavakban gazdag, bőrápoló és bőrnyugtató hatású, kifejezetten száraz és érett bőrre.

A ricinusolaj hidratáló, nedvesítő hatású, enyhén csillapítja a gyulladásokat és viszketéseket, enyhén antimikrobiális hatású.

Az avokadóolaj telítetlen zsírsavakban gazdag, nagyon tápláló, a bőr szárazságát enyhítő, a bőr nedvességmegkötő képességét fokozó olaj. Különösen száraz, vízhiányos, érzékeny bőr ápolására ajánlott.

A lanolin, gyapjúviasz (Cera lanae) vagy régebbi nevén gyapjúzsír (Adeps lanae) jellegzetes illatú, sárgás színű, kenőcsös állagú, viaszos anyag, amely a gyapjas állatok faggyúmirigyeiben termelődik. Víztaszító tulajdonsága az állatok gyapjának és bőrének védelmét szolgálja. Legtöbbször a nyers gyapjú mosóvizéből állítják elő savas és lúgos kezeléssel, illetve többlépcsős tisztítással. A kinyert gyapjúviasz minősége nagyban függ az állatok korától, tartási körülményeitől és a feldolgozás módjától. A webáruházban kapható lanolin különleges tisztaságú, mentes mindenféle peszticiditől és egyéb rákkeltő vegyianyagoktól.
Fontosabb komponensei normál zsírsavak, hidroxi-zsírsavak, zsírsavészterek és zsíralkoholok (alifás- és szterin-alkoholok, ún. fitoszterinek). Elsősorban utóbbiak felelősek a lanolin emulgeáló hatásáért.
A lanolin értékes, bőrrokon kenőcsalapanyag, fitoszterin komponensei a bőr lipidjeihez hasonló szerkezetűek és tulajdonságúak. A bőr védő lipidrétegének erősítése révén, valamint a bőrön finom, légáteresztő filmbevonatot képezve csökkenti a párologtatást, ezenkívül nedvességmegkötő hatású. A felsőbb bőrrétegek vízzel telnek meg, a bőr puhábbá, hidratáltabbá válik. A lanolin ezért a bőrpuhító, bőrlágyító kenőcsök elengedhetetlen alkotója. Fitoszterin hatóanyagai az el nem szappanosítható vegyületek közé tartoznak, a lanolin tápláló szappanok kiegészítő hatóanyaga is lehet.

A lanolin érzékeny egyéneknél irritációt, allergiás reakciókat válthat ki, allergizáló hatásáért feltehetően alkohol komponensei a felelősek. Az allergiás reakciók dermatitisre hajlamos egyéneknél, sérült, gyulladt bőr esetén kifejezettek, egészséges bőrre szánt alkalmazás esetén ritkák.
Forrás: cosmio.hu


A méhviasz igen sokféle kozmetikum értékes alapanyaga. Hidratáló hatása révén mélyen ápolja a száraz, repedezett bőrt, elősegíti a bőr természetes regenerálódását. Használatával a bőr egészségesebb, fiatalabb és puhább lesz. Antibakteriális és antiszeptikus hatású.

Összetevők: elszappanosított olíva-, kókusz-, rizskorpa-, ricinus-, avokadóolaj, lanolin, méhviasz, Frézia illatolaj

INCI: Sodium Olivate, Aqua, Sodium Cocoate, Sodium Ricate, Sodium Castorate, Sodium Lanolinate, Glycerin*, Sodium Avocadate, Beeswax, Fragrance
* az elszappanosodási reakcióban természetesen keletkezik

Kb. 90 g, 800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése