AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. október 16., kedd

A bőrápolás alaplépései

Forrás: Aromaterápia haladóknak

Forrás: internet


Arctisztítás: Az arctisztítás eltávolítja a bőr felszínéről a piszkot és a szennyeződéseket. A környezeti szennyeződések emelkedése miatt napjainkban fontos és egyre jelentősebb lesz az arc tisztítása. Az arc tisztítását naponta kétszer végezze el, reggel a sejtek éjszakai anyagcseretermékeinek eltávolítása és az éjszakai krémek lemosása érdekében, este pedig a napközben rárakódott baktériumos, olajos, sminktől származó és egyéb szennyeződések eltávolítása érdekében. A bőrtípusának megfelelő arctisztítót használjon! A jó arctisztítók a szennyeződések és a zsír eltávolításán kívül a bőrtípusnak megfelelően, a szárazat nedvesítik, a zsírosnak leoldják a zsírfölöslegét.

Radírozás: Az arcradírral finoman kell bánni, mert leszedi az elhalt bőrsejteket, de kicsit hat az alatta fejlődő friss bőrrétegre is. Mégis szükség van rá, különben a bőr felszínén maradt elhalt hámsejtek eltorlaszolják a faggyúvezetékek útját és mitesszeressé, foltossá vagy szárazzá, esetleg ráncossá válhat a bőr. A bőrradír élénkíti az arcbőr vérkeringését, és fénylőbbé teszi a bőrt. A megfelelően kíméletes bőrradír készülhet mandulalisztből, kukoricalisztből, mogyorólisztből, jojobagranulátumból és lisztből, illetve bármilyen morzsolt vagy őrölt természetes gabonaféléből és olajos magból, lényeg, hogy kíméletesen távolítsa el az elhalt bőrsejteket. Kerülni kell a durva szemcsés termékeket, mert ezek megkarcolhatják vagy felizgathatják a bőrt. Hetente egyszer, de legfeljebb háromszor, arctisztítás után masszírozza az arcbőrére a bőrradírt, melyek az érzékeny és a sérült, hajszáleres bőrtípusok kivételével minden bőrtípushoz jók. Ha a két előző jellemző az Ön bőrére, ne használjon bőrradírt!

Frissítés: Az arcfrissítők az arcmosás, tisztítás és bőrradírozás maradványainak eltávolítására valók. A frissítő szereket toniknak is nevezzük. A tonik használata nedvessé teszi a bőrt, amely ettől könnyebben befogadja a hidratálókrémeket és az arcolajokat. Tisztítás, radírozás vagy a maszk lemosása után nedvesítsen be egy vattapamacsot a tonizálószerrel, és simítsa végig az arcán és a nyakán. Addig ismételje, míg a vatta teljesen tiszta nem lesz. A férfiak lespriccelhetik az arcukat a tonikkal vagy a borotválkozás utáni szerek egyikével, tisztálkodást vagy borotválkozást követően. A gyöngéd tonikot, virág- vagy gyógynövényvízből készítik (ez az illóolaj-lepárlás másodterméke). Kerüljék az olyan frissítőket és összehúzókat, melyek alkoholtartalmúak, mert ezek szárítják és irritálják a bőrt.

Hidratálás: A hidratálok vagy az arcolajok egy védőréteget képeznek a bőr és a környezet, a baktériumok, a smink, a szmog stb. közé. Megduzzasztják a felszíni bőrsejteket, és ezzel megakadályozzák, hogy a bőr természetes nedvességtartalma kiszivárogjon, így finom, sima, puha megjelenést kölcsönöznek a
bőrnek. Minden bőrnek, még a zsírosnak is szüksége van bizonyos hidratálásra vagy hidratáló arckrémre, ami megvédi. Bőrtípusának megfelelő hidratálót válasszon, a kis mennyiségű krémet vagy a néhány csepp arcolajat tisztítás vagy tonizálás után vigye föl az arcára. Amennyibe száraz a bőre, napközben is bekenheti magát a hidratálóval, különösen az arcpermetező használata után.

Arcpermetezés: Az arcpermetező szerekkel pótolható a kipárologtatott nedvesség, amely elvész a környező légtérben, különösen sok nedvességet veszít a bőr a száraz levegőjű zárt helyeken, a fűtött vagy légkondicionált helyiségekben, illetve a száraz éghajlatú országokban. Az arcpermetezők általában gyógynövény- vagy virágvizeket tartalmaznak. Kerülje az olyan termékeket, amelyek szintetikus alapanyagokból és mesterséges aromaadalékokból készülnek. Bármilyen gyakran permetezheti az arcát.

Gőzölés: A heti egyszeri arcgőzölés mélyen kitisztítja a pórusokat, hidratálja a bőrt és javítja az arc vérkeringését. Az arc gőzölésekor adjon 3-5 csepp, a bőrtípusának megfelelő illóolajat egy hőálló tálba öntött liternyi forró vízhez. Azután borítson a fejére törülközőből egy olyan sátrat, ami benntartja a gőzt, és inhaláljon, illetve maradjon a gőzben 5-10 percig. A gőzölést kövesse az arcradírozás vagy valamelyik maszk.

Maszkok: Az arcmaszk táplálja a bőrt, visszaadja a nedvességét, helyrebillenti a zsírkiválasztást és élénkíti az arcszínt. Hetente egyszer kenjen arcára a bőrtípusának megfelelő maszkot, és 10-15 percig pihenjen a maszkkal. A maszk és a pihenés együtt javítja a bőr állapotát. A maszkot langyos vízzel
kell lemosni. Utána használjon arcfrissítő vagy arcápoló olajat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése