AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. november 6., kedd

Uborka-teafa szappan



Sajnos a kamaszkori pattanásokat szinte lehetetlen eltüntetni, hiszen hormonális eredetűek, de szerencsére van néhány módszer, amivel javítható a bőr állapota. A végső megoldást azonban majd csak az idő hozza el.
A legtöbb kamasz nagyon szenved a pattanásoktól az arcán, esetleg a hátán vagy szerencsétlen esetben még több helyen a testén. Attól eltekintve, hogy kétségtelenül nem szép látvány, a gyulladt pattanás még fizikai fájdalmakat is okozhat. Az esztétikai problémák ráadásul lelki problémákhoz vezethetnek. Az amúgy is kisebbségi komplexusokkal küzdő fiatalok rendszerint csúnyábbnak látják magukat, mint a külső szemlélők, ami tovább rontja az önbecsülésüket.
Tökéletes megoldás egyenlőre nem létezik, de ez az uborkás-teafás szappan is segíthet a bőr állapotának javításában. A gyógynövény főzet (menta, rozmaring, kakukkfű, csalán) tisztító, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatású, a csalán összehúzza a pórusokat.
Zsíros, mitesszeres, pattanásos, gyulladt bőrre.

A csalán A kovasav-tartalma erősíti a kötőszöveteket, a körmöket, a hajhagymákat. Szabályozza a faggyúmirigy működést.

A csalán macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

A menta fertőtlenítő, viszketést csillapító, bőrtisztító hatású.

A rozmaring tisztítja a bőrt, élénkíti a vérkeringést, fertőtlenít.
A kakukkfű bőrnyugtató, fertőtlenítő hatású.

A zöld agyag antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, tisztít, méregtelenít, puhít, eltávolítja az elhalt hámsejteket.
A teafaolaj az egyik legcsodálatosabb természetes antibiotikum, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat. A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitünően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.

A kubeba olaj fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek. Jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért elsősorban akné és zsíros bőr kezelésére alkalmas.
Az uborka gyulladáscsökkentő hatású, puhítja, tisztítja és nyugtatja a bőrt. Kiemelkedően magas, 96%-os víztartalma mellett jelentős a táplálkozás-élettani szerepe, mert ballasztanyagokban gazdag, fehérjét, zsírt, szénhidrátot, kalciumot, káliumot, vasat, foszfort, jódot, magnéziumot, folsavat és niacint is tartalmaz, s emellett A-, B1- és B2 vitaminokat is. Mivel a héjában található a legtöbb értékes tápanyag, érdemes olyat választani, amit nem kell megpucolni, hanem csak le kell mosni.
Érdemes rendszeresen alkalmazni az arcpakolásokban, s a friss uborkalé is kifejezetten bőrszépítő hatású. Ajánlott minden korosztálynak, mert míg a fiatalok bőrét még üdébbé varázsolja, az idősebbek kicsit fáradtabb bőrét kisimítja és visszafiatalítja.


Kb. 95 g, 800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése