AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2013. január 25., péntek

Kézmosásra

Ahogy ígértem, alternatívákat is ajánlok a "gyári" kozmetikumok helyett, előnyben részesítve azokat, amiket otthon is el lehet készíteni.

Mindjárt jöjjön is egy nagyon könnyen elkészíthető kézmosószer, az Életszépítők-től:

Reszelj le annyi szappant sajtreszelőn, hogy nagyjából egy bögrényi reszeléket kapj. (Jóféle szappant válassz, bár állítólag bármilyen szappan megfelelő.) A szappanreszeléket tedd fazékba, és öntsd fel 10 bögrényi vízzel (mentes ásványvizet vagy desztillált vizet használj). (Többen írtátok, akik már kipróbáltátok, hogy 10 helyett 15 bögrényi vízzel is megfelelő sűrűségű lesz a szappan.) Adhatsz hozzá 1 evőkanál gyógyszertári glicerint is. (Glicerin nélkül is kipróbálható, de a glicerin olívaolajjal is helyettesíthető, vagy kókuszolajjal...ami épp kéznél van.) A szappanreszelékes vizet melegítsd addig, amíg a reszelék teljesen feloldódik a vízben. Forralni nem szükséges. A szappanos folyadékot hagyd kihűlni. Pár óra alatt sűrű állaga lesz, és töltheted is az adagolóba.

Életszépítők | mm
Fotó: onegoodthingbyjillee.com


Az én javaslatom: nem használnék bármilyen szappant! A szappanok összetevőit ugyanúgy meg kell nézni!
A fürdéshez már túl kicsi szappandarabkákat azonban összegyűjthetjük, és nyugodtan lereszelhetjük. Nem muszáj egyszerre 2,5 l-t készíteni. A glicerin (ha teszünk bele) növényi glicerin legyen. (Szerintem felesleges, egy jó minőségű kézműves szappanban van épp elég.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése