AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2013. november 13., szerda

Citromfű - vanília szappan



A citromfű hatóanyagai nyugtató és vírusölő hatással rendelkeznek. Külsőleg a Herpes simplex helyi kezelésére alkalmas. A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható ajakherpesz esetén. Ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény. Szerepe van a depresszió oldásában is.

A citromfű macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

A kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású.

A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

A fehér agyag sebgyógyító, kiegyensúlyozó, remineralizáló és stimuláló hatású.

A sárgabarackmag olaj valamennyi bőrtípus számára ajánlott, különösen a száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr kezelésében alkalmazzák. A bőr korai öregedési tüneteinek megelőzésére is alkalmas.

Az argán olaj kiegyensúlyozott, különleges összetételű a zsírsavszerkezete, hogy szinte minden bőrproblémára enyhülést hoz, legyen az extrém száraz, ekcémás bőr, vagy pikkelysömör, esetleg akné. Használatával halványodnak a bőrön lévő hegek, foltok. Sejtélénkítő, antioxidáns hatású, ezért az egyik legkedveltebb – ám luxus – anti aging alapanyag.

A citromfű illóolaj antibakteriális tulajdonsága miatt a modern orvostudomány ma is kitartóan vizsgálja a növény egyéb felhasználási lehetőségeit. Fontos illatszer alapanyag is. 


A vanília illata kellemes, ellazító hatással rendelkezik, ezért kifejezetten ajánlott az aromaterápiás alkalmazása levertség, tartós rosszkedv vagy erős, hosszan tartó stresszes időszak, esetleg kezdeti depresszió idején.

Kb. 90 g, 800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése