AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2015. július 27., hétfő

Fenyőkátrányos szappan




Fenyőkátrányos szappan pikkelysömörös, ekcémás, zsíros bőr ápolására.

A szappan füstös illatú, amely leöblítés után nem marad meg a bőrön.

Az erdei fenyő gyógynövényként is igen értékes, leveléből és balzsamából illóolajat nyernek, a desztilláció után visszamaradó gyanta és a faanyag száraz lepárlásával előállított fenyőkátrány, valamint a fiatal ágvégek is gyógyhatású összetevőket tartalmaznak.

Az erdei fenyő fájának száraz lepárlásával (pirolízise) előállított fenyőkátrány (Pix Liquida) főleg fenolszármazékokat tartalmaz; ekcémák, pikkelysömör (psoriasis), a faggyúmirigyek fokozott működésének következtében jelentkező "bőrzsírosodás" (seborrhoea) kezelésére 5-20%-os szeszes oldatban vagy kenőcsökhöz, gyógyszappanokhoz adagolva használják.

 A fenyőkátrányt gyógyszappanokban pikkelysömör, ekcéma, szeborrea, zsíros bőr kezelésére alkalmazzák.

 Az ápoló olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, ricinus olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt. A habzást és az ápoló hatást ricinus olajjal fokoztuk.

 
Összetevők: víz, elszappanosított olíva-, kókusz-, ricinusolaj, fenyőkátrány, glicerin*, teafa illóolaj, limonene**, linalool**

Ingredients: Aqua, Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Castorate, Pine Tar, Glycerin*, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Limonene**, Linalool**
* az elszappanosodási reakcióban természetesen keletkezik
** allergén komponensek, az illóolaj természetes összetevői



Egyedi kézműves termék, méretben, színben minimális eltérések lehetnek.
Az ár 1 db szappanra értendő, a fotó csak illusztráció.

Kb. 100 g, 1290 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése