AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. augusztus 15., szerda

Természetes és olcsó arclemosók házilag

Forrás: http://www.femcafe.hu/cikkek/divat/termeszetes-es-olcso-arclemosok-hazilag

A nyári hőségben fokozottan ügyelnünk kell bőrünk hidratálására, tisztítására. A napi arcápolási rutinba ilyenkor érdemes beiktatni a frissítő és hűsítő tonikokat, arctejeket és lemosókat, melyeket akár házilag is elkészíthetünk.

Körömvirágos lemosó
Száraz, érzékeny, gyulladt és pattanásos bőrre remek megoldás lehet a körömvirágos lemosó, melyet könnyedén elkészíthetünk házilag is. 30 gramm körömvirágra önts 7 evőkanálnyi olívaolajat, majd hagyd sötét, hűvös helyen állni. 7-10 nap után szűrd le az olajat, melyet cseppents vattakorongra és töröld át vele az arcbőrt.


Rózsavizes tonik
Keverj össze 1 csészényi rózsavizet 1 citrom facsart levével és 2 porrá zúzott aszpirinnel. A keveréket töltsd üvegbe és reggelente vattakorongra cseppentve alkalmazd. (Rózsavizet magunk is készíthetünk, több recept is szerepelt már a blogban.)

Citrusokkal a fakó bőr ellen
Facsard ki egy citrom levét majd adj hozzá 1 evőkanál sót, 3 evőkanálnyi rózsavizet és egy csészényi lime teát. Melegítsd pár percig az összetevőket tűzhelyen, majd miután kihűlt töltsd egy üvegbe és tárold hűvös helyen.

Citromos tisztító arclemosó
1 citrom facsart levét vegyítsd egy fél csészényi zöld teával és 1 csésze vízzel. Az így kapott keveréket 5 percig melegítsd tűzhelyen, majd keverd össze 2 evőkanálnyi almaborral vagy almaecettel. Az üvegbe töltött keveréket naponta kétszer alkalmazd.



Tejes arclemosó
2 evőkanálnyi vajat lágyíts meg mikrohullámsütőben majd keverd össze 1 csészényi tejjel, 1 csésze zabpehellyel és 2 evőkanál liszttel míg krémes állagú nem lesz. A tejes arclemosót minden nap kétszer alkalmazd: reggel és este.

1 megjegyzés:

  1. És a cikk forrását se felejtsük le: http://www.femcafe.hu/cikkek/divat/termeszetes-es-olcso-arclemosok-hazilag

    VálaszTörlés