AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2013. december 4., szerda

Visszérkrém


Egy úabb általánosnak mondható probléma, egy újabb kence.
Beletettem mindent, ami jó hatással lehet az erekre: vadgesztenyét, páfrányfenyőt, orbáncfűvirágot, körömvirágot.

vadgesztenye minden bizonnyal a legismertebb európai gyógynövény a vénás megbetegedések kezelésére. Míg korábban a gesztenyét megörölték, majd borogatásként használták a vénafal megerősítésére, addig ma az extraktumot vagy az egyes hatóanyagokat a vénatonizáló kenőcsökben találhatjuk meg. Mivel a terhesség alatt könnyen előfordulhatnak ilyen vénás pangások, a vadgesztenyét szívesen alkalmazzák a terhesség következtében fellépő vénás panaszok kezelésére is, különösen az ágyék és keresztcsont táján jelentkező fájdalomra, mely panaszok az állás következtében jelentősen romlanak. Ezek a fájdalmak gyakran jelentkeznek visszérpanaszokkal együtt. 
Magjának hatóanyagai erősítik az érfalakat, lassítják a véralvadást, ezáltal csökkentik a trombózis kialakulásának esélyét, éppen ezért gyakran alkalmazzák visszérbántalmak, lábszárfekély és vérkeringési zavarok esetén. Lábvizesedésre, visszerekre, aranyeres csomókra ajánlott. Elősegíti a sejtek oxigénellátását és javítja az anyagcserét. Gyulladásgátló, csökkenti a duzzadást gátolja a folyadék szövetközi felszaporodását 

Az orbáncfűvirág sebösszehúzó, sebgyógyító, visszérgyulladást gyógyító, aranyeret gyógyító hatású.

A hagyományos orvoslásban a különféle bőrgyulladásokat és nehezen gyógyuló sebeket többek között a mediterrán eredetű körömvirágszirmaiból (nyelves virágaiból) és teljes virágzatából (virágfészkeiből) készült forrázattal (vagy főzettel) átitatott vászonnal borogatták be, de megőrölt szirmokból és állati zsiradékokból, vagy növényi olajokból készült kenőcsökkel, illetve olajokkal is kezelték. A körömvirág virágfészkeinek hatóanyagai (flavonoidok, illóolaj, nyálkaanyagok stb.), valamint vizes, vizes-alkoholos és olajos kivonatai antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, antioxidáns, hámosító, sebgyógyító és immunstimuláns hatásokkal rendelkeznek. A körömvirág bőr- és nyálkahártya-gyulladásokat csökkentő, illetve sebgyógyulását elősegítő hatásait európai szakmonográfiák is megerősítik. 
Biológiailag aktív anyagai gyulladáscsökkentő, hámosító tulajdonságúak. Kedvezően befolyásolják a visszeres panaszok tüneteit, előnyösek a durva, berepedezett bőr gondozására, felületi bőrsérülések és horzsolások kezelésére is. Gyulladáscsökkentő hatásuk kiemelkedő. 

páfrányfenyő levelei jótékonyan hatnak a visszértágulatra, az aranyérre és a lábfekélyre.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a flavonoidok hatása miatt jó értágító, így biztosítják a bőr és az izmok jó vérellátását, és fokozzák az anyagcserét. Kiváló antioxidáns tulajdonságú, és javítja az agyi vérellátást is.
Összetevők: olíva olaj, méhviasz, kakaóvaj, vadgesztenye, páfrányfenyő, körömvirág, orbáncfű
INCI: Olea Europaea, Cera Flava, Theobroma Cacao, Aesculum Hippocastanum, Gingko Biloba, Calendula Officinalis, Hypericum Perforatum
Kb. 50 ml, 750 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése