AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2014. február 20., csütörtök

Ajakápoló teafaolajjal



Az ajkakon megjelenő herpesz egy nagyon kellemetlen, vírusos eredetű megbetegedés. Nem csak fájdalmas, de ráadásul a látvány is zavaró lehet. Sajnos, ha valakinél egyszer már megjelent, akkor nem lehet egy életre megszabadulni tőle, de vannak praktikák, amikkel felgyorsíthatjuk a gyógyulást, illetve amik alkalmazásával megelőzhetjük a herpesz kiújulását.
Ezekről a praktikákról ebben a cikkben írtunk bővebben.

A teafa illóolajat (Aetheroleum melaleucae) a mirtuszfélék családjába (Myrtaceae) tartozó ausztrál teafa [Melaleuca alternifolia (Maiden & Betche) Cheel] leveleiből és fiatal ágvégeiből vízgőz-desztillációval nyerik ki, mintegy 2%-os hozammal. Az olaj színtelen, halványsárga vagy sárgászöld színű, fűszeres, kissé kámforos, eukaliptuszra is emlékeztető illatú. Az igazi teafa illóolajának két „kemotípusa” ismert, a terpinénol és a cineol típus, a VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben az első típusba tartozó illóolaj a hivatalos.
A modern fito- és aromaterápiában az igazi teafa illóolajat antimikrobiális, köptető, hurutoldó/váladékoldó, gyulladáscsökkentő és egyéb hatásai miatt bőrfertőzésekben (pl. akne, a láb gombás megbetegedéseiben), légúti megbetegedésekben (pl. orrmelléküreg-gyulladás), a szájüreg gyulladásos folyamataiban (fogínygyulladás-, szájnyálkahártya-gyulladás, szájpenész), gyomor- és bélfertőzésekben, emésztési zavarokban (fokozott bélgázképződés, gyomor- és alhasi görcsök), a hüvely gombás fertőzéseiben (candidiasis), valamint húgyúti fertőzések (pl. cystitis) kezelésében alkalmazzák, részben önmagukban, részben összetett készítmények (inhalálószerek, légzéskönnyítő mellkasi kenőcsök, reuma elleni kenőcsök és bedörzsölőszerek, tinktúrák, oldatok, kapszulák, kúpok stb.) alkotórészeként. A kozmetikaiparban a teafaolajat tartalmazó szájvízeket, fogkrémeket, krém- és hidrogéleket elsősorban a szájhigiéné fenntartására, a szájüregi kórfolyamatok megelőzésére, valamint aknés, szeborreás bőr ápolására használják. A teafa illóolaja enyhén mérgező, nagyon enyhén irritáló, nem érzékenyítő és nem fototoxikus. (Forrás: aromax.hu)


Összetétel: extraszűz olívaolaj, méhviasz, shea vaj, lanolin, panthenol, E-vitamin.

INCI: Olea Europaea, Cera Flava, Butyrospermum Parkii Butter, Lanolin, Panthenol, Melaleuca Leucadendron Leaf Oil, Tocopherol

Kb. 4 g, 500 Ft/db

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése