AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2014. február 20., csütörtök

Az ajakherpeszről

Forrás: http://www.hogyankell.hu/

Az ajkakon megjelenő herpesz egy nagyon kellemetlen, vírusos eredetű megbetegedés. Nem csak fájdalmas, de ráadásul a látvány is zavaró lehet. Sajnos, ha valakinél egyszer már megjelent, akkor nem lehet egy életre megszabadulni tőle, de vannak praktikák, amikkel felgyorsíthatjuk a gyógyulást, illetve amik alkalmazásával megelőzhetjük a herpesz kiújulását.


Vitaminokkal erősíts! A herpesz általában akkor jelenik meg, amikor legyengül az immunrendszered. Ezért az első feladat, hogy erősítsd fel az immunrendszeredet. Ezért fogyassz sok vitaminban gazdag zöldséget és gyümölcsöt. C-vitaminban gazdag például a citrom, a narancs, a csipkebogyó vagy a grapefruit, E-vitaminban a szója, vagy a hidegen sajtolt növényi olajok. Sok B-vitamint tartalmaznak a tönköly és a teljes őrlésű gabonák. A propolisz és a virágpor szintén nagyon jó immunerősítő.


Nyugodj le! A herpeszt a stressz és a fáradtság is előidézheti. Ezért, ha szeretnéd elkerülni, érdemes a stresszt is kiiktatni az életedből.

Cink: A cink erősíti az immunrendszert, emellett jótékony hatással van az ajak és a szájüreg felszíni szöveteire is.

Illóolajok: A teafaolaj, a citromfűolaj és a borsmentaolaj egyaránt nagyon jó fertőtlenítők, ezért hatékony ellenszerei a herpesznek. A teafaolajat például olívaolajjal összekeverve (1:1 arányban) használhatod ecsetelőként naponta 2-3 alkalommal. A borsmentaolajat pedig belecsepegtetheted mentolos fogkrémbe. Az így kapott krémmel kend be a herpesz területét!

Jegeld! A jég leviszi a duzzanatot, és a fájdalmat is enyhíti. Ha még időben, a herpesz megjelenését megelőző bizsergés érzésekor alkalmazod a jeget, akkor jó eséllyel egy kisebb hólyaggal is megúszhatod az egészet!

Ecetes kezelés: Ha úgy érzed, hogy kezd kiújulni a herpeszed, csepegtess néhány csepp ecetet egy vattapamacsra, majd azt helyezd az érintett területre!

Aloe vera: Tarts otthon egy cserepes aloe verát! Ha érzed, hogy kezd kiújulni a herpeszed, vágd le a növény egyik levelét, és helyezd az érzékeny területre! Így megelőzheted a sebesedést.

Kenőcs: Ha a házi praktikákban kevésbé hiszel, vegyél acyclovir tartalmú kenőcsöt, majd ezzel kenegesd a herpesz területét naponta 5 alkalommal! Ha időben kezded alkalmazni, akkor akár a hólyag megjelenését is megelőzheted, de ha ekkora szerencséd nincs is, a gyógyulást mindenképp meggyorsítja.

Tippek
A kenőccsel, jegeléssel és az aloe verával meg is előzheted a herpesz kiújulását, míg az illóolajos ecsetelőket a herpesz megjelenésekor érdemes alkalmazni.
A herpesz környékét kend be körömvirágkrémmel, ami gyulladáscsökkentő és hámregeneráló hatásának köszönhetően segíti, hogy az ép részek ne száradjanak ki túlzottan és ne repedezzenek be!
A jeges kezelést kicsit kellemesebbé is teheted: készíts egy ízletes jeges italt, majd úgy iszogasd, hogy közben a fájó ajakrészt dugd bele, így lehűtve azt. Sört ne válassz, mert az aktivizálja a vírusokat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése