AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2014. május 20., kedd

Nyári friss - Citrus szappan


Hetek óta új szappanrecepteken dolgoztunk. Nem csak újat, de valami frisset, üdét, nyárit, jó kedvre derítőt szerettünk volna készíteni. A receptek összeállítása közben elkapott bennünket a lendület, így egy egész sorozat készült ezekből a szappanokból.

Bemutatjuk az új nyári, frissítő szappan-sorozatunk első tagját, a Nyári friss - Citrus szappant.


 
A natúr házijoghurt jó bőrápoló hatása mellett a szappan minőségét is javítja. A lúg hatására a tejsavból nátrium-laktát keletkezik, amelyet egyes szappankészítők külön adalékként használnak szappankészítés során, a szappan minőségének javítására. A nátrium-laktát keményíti a szappant, ezáltal az lassabban kopik, a tejcukor tartalom pedig fokozza a szappan habzását.

Az izsóp-zsálya macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

Az orvosi zsálya számtalan hatóanyagának köszönhetően rendkívül széles körben, a legkülönbözőbb bántalmakra alkalmazható. A zsálya gyulladás- és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik. Ismeretes a verejtékképződést szabályozó hatása is. Ajánlják fogínygyulladás, száj- és garatnyálkahártya-gyulladás ellen öblögető szerként. Légzőszervi megbetegedésekre a zsálya az egyik legjobb gyógynövény.
Belsőleg történő használata felfúvódás, emésztési zavarok kezelésére ajánlott.
A levelek rovarcsípések és kisebb duzzanatok kezelésére alkalmasak, ha a sérült felületet bedörzsöljük a levél nedvével.
Az izsóp gyulladásgátló, izzadást csökkentő hatású. A levelek és virágok főzetét a tüdő, orrüreg és torok gyulladásos betegségeiben alkalmazzák, és külsőleg zúzódások borogatására a dagadás és elszíneződés megakadályozására. Köhögéscsillapító, vérnyomást emelő, asztmás, hurutos panaszok esetén használjuk, de szélhajtó, gyomorerősítő, izzadást csökkentő hatása is van. Magas vérnyomás esetén ellenjavallt.



A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

Az illólaj-keverék (citrus, citromfű, kubebabors) frissítő, élénkítő hatású.








Összetevők: elszappanosított olíva-, kókusz-, napraforgó-, pálmaolaj, desztillált víz, natúr joghurt, sheavaj, citrus illóolaj, kubebabors illóolaj, citromfű illóolaj.
 
INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Heliate, Sodium Palmate, Aqua, Caprea Yoghurt/Protein, Glycerin*, Butyrospermum Parkii Butter, Citrus Lemon Peel Oil, Litsea Cubeba Oil, Melissa Officinalis Oil
 
* az elszappanosítási folyamat során természetesen keletkezik


Kb. 85-90 g, 800 Ft





 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése