AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2014. május 26., hétfő

Nyári friss - uborka-dinnye

Hetek óta új szappanrecepteken dolgoztunk. Nem csak újat, de valami frisset, üdét, nyárit, jó kedvre derítőt szerettünk volna készíteni. A receptek összeállítása közben elkapott bennünket a lendület, így egy egész sorozat készült ezekből a szappanokból.

Bemutatjuk az új nyári, frissítő szappan-sorozatunk harmadik tagját, a Nyári friss uborka-dinnye szappant.




A natúr házijoghurt jó bőrápoló hatása mellett a szappan minőségét is javítja. A lúg hatására a tejsavból nátrium-laktát keletkezik, amelyet egyes szappankészítők külön adalékként használnak szappankészítés során, a szappan minőségének javítására. A nátrium-laktát keményíti a szappant, ezáltal az lassabban kopik, a tejcukor tartalom pedig fokozza a szappan habzását.

Az uborka gyulladáscsökkentő hatású, puhítja, tisztítja és nyugtatja a bőrt. Kiemelkedően magas, 96%-os víztartalma mellett jelentős a táplálkozás-élettani szerepe, mert ballasztanyagokban gazdag, fehérjét, zsírt, szénhidrátot, kalciumot, káliumot, vasat, foszfort, jódot, magnéziumot, folsavat és niacint is tartalmaz, s emellett A-, B1- és B2 vitaminokat is. Mivel a héjában található a legtöbb értékes tápanyag, érdemes olyat választani, amit nem kell megpucolni, hanem csak le kell mosni.
Érdemes rendszeresen alkalmazni az arcpakolásokban, s a friss uborkalé is kifejezetten bőrszépítő hatású. Ajánlott minden korosztálynak, mert míg a fiatalok bőrét még üdébbé varázsolja, az idősebbek kicsit fáradtabb bőrét kisimítja és visszafiatalítja.

A görögdinnye külsőleg alkalmazva hidratálja bőrünket, és még az apróbb ráncokat is eltünteti. Béta-karotin tartalma miatt sejtmegújító hatású, ezért még napozás után, leégéskor is jó szolgálatot tehet.
 
Az extra olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.



A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

Az esszenciális illóolaj frissítő, élénkítő hatású, nagyon kellemes, üde, tiszta illat.




 
Összetevők: elszappanosított olíva-, kókusz-, napraforgó-, pálmaolaj, desztillált víz, natúr joghurt, uborkapép, sheavaj, esszenciális illóolaj keverék.
INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Heliate, Sodium Palmate, Aqua, Caprea Yoghurt/Protein, Glycerin*, Cucumber, Butyrospermum Parkii Butter, Cucumber and Melon Essential Oil.
* az elszappanosítási folyamat során természetesen keletkezik

Kb. 85 g, 800 Ft



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése