AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2014. június 3., kedd

Mandulatejes szappan

Ennek a szappannak is története van. Kaptam ajándékba egy doboz mandulatejet, meginni természetesen. A szappanos műhelyben lődörögtem a mandulatejes bögrével a kezemben, amikor megakadt a szemem egy üveg mandulaolajon.
A maradék mandulatejet azonnal szétadagoltam és lefagyasztottam, és elkezdtem gondolkodni a recepten. Valami nagyon finomat, letisztultat, kellemes illatút, nagyon bőrápolót szerettem volna. Azt hiszem, sikerült, már egy hete használom, és csak annyit tudok mondani: nagyon, nagyon!

 
 
Az extra olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

A mandulaolaj  mandulaolaj jótékony hatását elsősorban gazdag B vitamin és magas omega-9 telítetlen zsírsavtartalmának köszönheti. Sokoldalúan felhasználható kozmetikai bőrápolóként is.

Puhítja a bőrt, visszaadja rugalmasságát, táplálja felületét és lassítja öregedését. Kitűnő bőrtápláló képességeit érdemes szaunázás, fürdés vagy napozás után igénybe venni.
Gombás fertőzések és ekcémás bőr kezelésére is nagy hatékonysággal használható, enyhíti a viszketést, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat.
Általános bőrápolószerként ismert csecsemőknél és gyermekeknél egyaránt. Fontos alap olaja számos masszázsolajnak és kozmetikai készítménynek, és önmagában is használható valamennyi bőrtípus kezelésére.

A kakaóvaj védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása), a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, más hatóanyagok mélyebbre szívódnak be a segítségével.

A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

A mandulatej gazdag E-vitamin-ban, valamint olyan antioxidánsokat tartalmaz, amik alapvetően szükségesek a bőr egészségéhez, és megvédi azt a napsugárzás káros hatásaitól is.

A vanília illata kellemes, ellazító hatással rendelkezik, ezért kifejezetten ajánlott az aromaterápiás alkalmazása levertség, tartós rosszkedv vagy erős, hosszan tartó stresszes időszak, esetleg kezdeti depresszió idején.

Összetevők: elszappanosított olívaolaj, kókuszolaj, kakaóvaj és mandulaolaj, mandulatej, sheavaj, vanília kivonat, white musk illóolaj

INCI: Sodium Olivate, Sodium Cocoate, Sodium Cocoa Butterate, Sodium
Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Fruit Extract, Butyrospermum Parkii Butter, Vanilla Extract, White Musk Essential Oil

Kb. 80 g, 800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése