AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. július 22., vasárnap

Útifű szirup köhögésre

Forrás: http://www.sokszinuvidek.hu
Virágné Fejes Éva cikke

utifu1Nyáron gyermek és felnőtt is szenved a nagy melegtől. Ilyenkor többnyire azt tanácsolják, fogyasszunk minél folyadékot, tartózkodjunk hűvös lakásban. 
Sokan jeges italokkal próbálják hűteni magukat, aztán jön a köhögés, a szenvedés. Nagyijaink olcsó módszerévelazonban 1-2 nap alatt elejét vehetjük a köhögésnek és az esetleges következményeinek is. Egy csodaszerből kell csak 1-2 kanállal inni és volt-nincs köhögés.
Réten, legelőn, erdőszélen tömegével hozza virágait akeskeny levelű útifű. Szedjünk pár csokorra valót úgy, hogy a leveleit összefogjuk és a föld felett levágjuk. Ügyeljünk rá, hogy ne szennyezzük össze.
utifu2Otthon öblítsük le, majd daraboljuk fel. Vegyünk egy tiszta, 5 l-es uborkásüveget és kezdjük el belerakni az üvegbe, közben jól tömködjük le. Amikor két ujjnyi vastagságig elértünk, szórjunk rá egy ujjnyi cukrotvagy mézzel öntsük le, jöhet az újabb két ujjnyi útifű. Addig folytassuk a rétegezést, míg el nem fogy a növényünk. Atetejére cukor vagy méz kerüljön.
Kössük le az egészet egy tüllel vagy fedjük le úgy, hogy alevegő ki tudjon jönni belőle és tegyük ki a napra. 2-3 hét alatt sűrű, sötét színű szirupot kapunk. Ekkor szűrjük le, tegyük jól záródó üvegekbe. Nem romlik meg és mindig kéznél van. A szirup széles levelű útifűből ugyanígy elkészíthető.
Íze a kicsik számára is „barátságos”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése