AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. augusztus 1., szerda

Kozmetikumokról...


A sokmilliárdos forgalmat bonyolító és nagy népszerűségnek örvendő kozmetikai óriáscégek jól felfogott érdekükből szeretnék elhitetni velünk, hogy az ő termékeik a legjobb minőségűek, bőrünknek a legmegfelelőbb ápolást azok nyújthatják.

Nem árt azonban tudni és megválogatni, hogy mit is teszünk bőrünkre – mint ahogy azt is megválogatjuk, mit eszünk. Amellett, hogy igen fontos szervezetünk vegyianyag-terhelésének csökkentése, arra is figyelmet kell fordítanunk, hogy a mesterséges adalékanyagokkal dúsított kozmetikumok ugyan látványos, de sajnos csupán felületes megoldást nyújtanak bőrproblémáinkra, miközben egészségünkre gyakorolt hatásuk kétes, és fokozzák bőrünk érzékenységét. A hatóanyagok természet adta lehetőségeivel élve a natúrkozmetikumok és alapanyagok növekvő választéka számtalan alternatívát kínál számunkra. Emellett a természetes, növényi összetevők az élő sejteket táplálják és regenerálják (ellentétben a szintetikusan előállítottakkal), minek következtében valóban tartós eredményt érhetünk el. Attól, hogy valami természetes, még nem feltétlenül megfelelő minőségű, kis utánajárással azonban megtalálhatjuk a megfelelő termékeket (pl. fürdéshez natúrszappanok használatát).


Egy átlagos nő élete során mintegy 13-15 kilogramm kozmetikumot ken magára, ezért nem mindegy, hogy milyen alapanyagokból készült kozmetikumot használunk. A hagyományos kozmetikumok többsége ásványi olajat (paraffint) tartalmaz, amely kőolajszármazék. Ezek olcsó alapanyagok, amelyekről kiderült, hogy akadályozzák a természetes bőrfunkciót, vékony filmszerű réteget képeznek a bőrön, így gátolják a bőr légzését és természetes anyagcseréjét. A natúrkozmetikumok viszont értékes növényi olajok felhasználásával készülnek, amelyek gazdagok telített zsírsavakban, gyógyító-regeneráló hatásúak, nem gátolják, sőt segítik a bőr légzését. A bőrünkről felszívódva, bekerülve a nyirok- és véráramba táplálják az immunrendszert, egyensúlyozzák a hormonháztartást. A natúrkozmetikumok csak növényi alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak mesterséges konzerválószereket és vegyi anyagokat, kőolajszármazékokat, szintetikus színező- és illatanyagokat.
A népi gyógyászatban már régen használt gyógynövények – mint például a levendula, a körömvirág, a rozmaring és még sorolhatnánk – újbóli felfedezése lehetővé tette, hogy egészségünket szem előtt tartva, hatékonyan ápoljuk bőrünket.

Forrás: www.hetek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése