AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. november 20., kedd

Vadgesztenye-páfrányfenyő szappan



A vadgesztenye hatóanyagai révén normalizálja a véredények megnövekedett permeabilitását, azaz a sejtmembránok áteresztőképességének csökkentésével megakadályozza illetve csökkenti az ödémaképződést. Jelentős gyulladáscsökkentő aktivitása is.

A páfrányfenyő jó hatással van a vérkeringésre és a központi idegrendszerre egyaránt. Fokozza a verőerek rugalmasságát, ily módon javítva az agy és a végtagok vérellátását. Az aszpirinhez hasonló hatása gátolja a vérrögképződés veszélyét. A   antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, mivel semlegesíti a károsító hatású szabad gyökereket, s így védi a sejteket. Néhány kutató szerint a z idegrendszer működését azáltal serkenti, hogy az agy vérellátása javul, és az idegsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak.

A vadgesztenye- és páfrányfenyő macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású. 

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.



vörös agyag zsírtalanít és méregtelenít. Remek ápolószere a zsíros bőrnek. Olyan ásványi és nyomelemeket tartalmaz, ami újjáépíti és regenerálja a sejteket.


A borókaolaj egyebek mellett fertőtlenítő, antimikrobiális, gyulladáscsökkentő, köptető, vizelethajtó és börvörösítő (a bőr és a bőralatti szövetek keringését fokozó) hatásokkal rendelkezik. Terápiás és kozmetikai célú alkalmazása egyaránt ismert. Leggyakrabban különböző eredetű krónikus mozgásszervi megbetegedések kezelésre használják bedörzsölőszerek, pakolások, valamint masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként.

geránium olaj széleskörű antimikrobiális hatással bírnak, melynek köszönhetően gyakori alkotórészei a bőrápoló kozmetikai készítményeknek és gyakran szolgálnak parfümök illatanyagául. Bőrregeneráló, fertőtlenítő, csíraölő, gyulladáscsökkentő, gyulladásgátló, bőrnyugtató, összehúzó hatású.

Kb. 90 g, 800 Ft

2 megjegyzés: