AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. július 17., kedd

Bázisolajok bőrápoláshoz


A bázisolajok – a mi esetünkben kizárólag természetes- vivőolajok, melyekben az illóolajakat feloldjuk. Többnyire zsírsavakat tartalmaznak és növényi eredetűek, a bőrön könnyen felszívódnak, gyógyítanak.
Legtöbbször diófélékből és magvakból vonják ki. Figyelem! Mindig jó minőségű, hidegen sajtolt változatot válasszunk!
A leggyakrabban alkalmazható bázisolajok és tulajdonságaik:

bazisolaj_mandulaolaj.jpgÉdesmandula-olaj
Színe halványsárga, teljesen szagtalan és kiváló bőrpuhító. Gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és magas a fehérjetartalma.
Kiváló a száraz, érzékeny és irritált bőrre, melyet  -saját tapasztalatom szerint is- kiválóan puhít, felfrissít!
bazisolaj_sargabarackolaj.jpg
Sárgabarackmag-olaj
Kicsit sötétebb sárga, mint az édesmandula-olaj, egészen könnyű, selymes összetételű, így gyorsan és könnyen felszívódik.
Kiváló arc-és testmasszázshoz. Kifejezetten hatékony érett, száraz, érzékeny és gyulladt bőr esetén.
bazisolaj_avokadoolaj.jpg
Avokádóolaj
Mélyzöld színű és enyhén diós aromájú olaj. Elég sűrű az állaga, de jól felszívódik a bőrben. Masszázshoz általában keverik valamilyen könnyebb, pl. édesmandula-olajjal.
Rendkívül tápláló, ezért nagyon jót tesz a vitaminhiányos, száraz, dehidratált és érett bőrnek. Ekcéma esetén is gyógyír!
bazisolaj_koromviragolaj.jpg
Körömvirágolaj
Mivel az olajba a növényrészeket is belekeverik, így legendás a gyógyereje: serkenti a szövetek regenerálódását, ezért kiváló bőrkiütésre, kicserepesedett, repedezett bőrre, horzsolásokra, napégésre és visszerekre is.
bazisolaj_sargarepaolaj.jpg
Sárgarépaolaj
Ez az olaj a növény gyökeréből készül és szintén tartalmaz aktív növényi részeket. Gyönyörű narancsos színű és gazdag béta-karotinban, vitaminokban. Lassítja a bőröregedést és gyógyír a száraz, viszkető, gyulladt bőrnek. Általában 10%-os arányban keverik valamilyen könnyebb bázisolajhoz.
bazisolaj_kokuszolaj.jpg
Kókuszolaj
Természetes, lepárolatlan állapotában, szobahőmérsékleten szilárd, ekkor arckrémekhez, az igénybevett haj fényének visszanyeréséhez használják.
A lepárolt, finomított kókuszolajat nagyon könnyű, gyorsan felszívódó masszázsolajként használhatjuk.
bazisolaj_ligetszepeolaj.jpg
Ligetszépeolaj
Remek omega-6-zsírsav- forrás, ezért belsőleg is alkalmazhatjuk. Színe aranysárga, állaga sűrű, ezért ezt is ajánlatos 20%-os arányban hígítani valamilyen könnyebb bázisolajjal.
Nedvességpótló, ezért kiváló száraz, öregedő bőrre, pikkelysömörre, ekcémára és a menstruáció előtti feszültség oldására.
bazisolaj_szoloolaj.jpg

Szőlőmagolaj
Halványzöld színű és jól keverhető gazdagabb, testesebb olajokkal. Egészen finom, jól felszívódik.

Mogyoróolaj
bazisolaj_mogyoroolaj.jpgHalványsárga színű és erősen diós aromájú. Könnyű, gyorsan felszívódik. Összehúzó hatású így jól használható zsíros bőr esetén. Jót tesz a gyulladt bőrnek is.

Jojobaolaj
Tulajdonképpen nem is olaj, hanem folyékony viasz, bár ugyanolyan jó tulajdonságokkal bír, mint a többi bázisolaj. Könnyű összetételű, mélyen beszívódik, így jól használható minden bőrtipusra.
Kémiai összetétele nagyon hasonlít a bőrünket borító faggyú összetételére, ezért nagyszerű nedvességpótló, puhító és széles körben alkalmazzák különböző aromaterápiás célokra.

Csipkebogyómag-olaj
Színe a halványsárgától egészen a narancsig terjedhet. Lassítja az öregedési folyamatokat, szövetregeneráló, kiváló a száraz, érett, napégette és fakó bőrre. 20%-os arányban ezt is keverhetjük könnyebb bázisolajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése