AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. július 3., kedd

Napvédő paszta

Már többször felmerült ezen a nyáron, hogy valami természetes napvédőt kellene készíteni, de mindig elhessegettem a gondolatot.
Valamelyik nap aztán belebotlottam ebbe a cikkbe, és ma meg is csináltam a benne szereplő napozószert.
Nagyon egyszerű összeállítani, nagyon nehéz utána elmosogatni, de legalább azonnal bizonyította, hogy vízálló. Ha a többi tulajdonsága is ilyen jó (a cikk 15-20 faktorosnak ígéri), akkor megtartjuk. Márpedig jónak kell lennie!

Napvédő alapanyagok:
  • Cink-oxid: Ez a naturkozmetikában leggyakrabban használt napvédő adalék. 10-15 %-ban a kencéhez adva már elég hatékony krém készülhet belőle. Kiváló hatású, mert többféle módon is használ a bőrünknek:
    • Egy kis cink mindig jót tesz a bőrünknek. Ez a hámsejtek szempontjából legfontosabb ásványi anyag. Cink-oxid formájában ugyan nagyon kevéssé szívódik fel, de ha valamiért mégis, hát a bőrünk csak nagyon hálás érte.
    • Savmegkötő tulajdonságokkal is rendelkezik, emiatt antibakteriális és gyulladáscsökkentő sajátságú. Babahintőporok és gyógyszertári krémek alapanyaga
    • Erős fényvisszaverő hatású fizikai fényvédő anyag. Úgy véd a nap sugarai ellen, hogy azok jó részét viszaveri, így el sem jutnak a bőrünkig. Mivel nincs kémii reakció, ezért nincsenek veszéles és ellenőrizetlen bomlástermékek.
  • Titán-dioxid:  A naturkozmetikában fényvisszaverő hatása miatt elég gyakran használt fizikai napvédő anyag. Kicsit jobban visszaveri a fényt, mint a cink-oxid, ezét bolti kencékben inkább őt szeretik haszálni.
  • Béta-karotin: a sárgarépában, és a piros pálmavajban nagy mennyiségben található antioxidáns, az A vitamin provitaminja. Fényvédő és gyulladáscsökkentő hatása miatt komplex hatóanyaga lehet a fényvédő kencéknek.
  • Telítetlen zsírsavak: Ezek nemcsak bőrtápláló hatásúak, de a kémiai fényvédelem hatékony eszközei is lehetnek. Használatukat azonban nem érdemes túlzásba vinni, mert a melegen könnyen és gyorsan megavasodhatnak.
Gyulladáscsökkentők
A gyulladáscsökkentők abban segítenek, hoy a piros fájdalmas égett bőr nehezebben tudjon kialakulni. Ennek legfontosabb eszközei a természetes kozmetikában az illóolajok a panthenol és a hidegen sajtolt olajok:
  • Shea vaj: A legjobban hozzáférhető nagyon jó bőrtápláló hatással bíró gyulladáscsökkentő olaj. A napvédőkrémek elengedhetetlen kelléke.
  • Argánolaj: a legerősebb gyulladáscsökkentő olaj. Égési sérülések kiváló kezelője.
  • Levendula illóolaj: Erős gyulladáscsökkentő illóolaj. fényvédő krémekben ne használjunk sokat belőle, mert egy ici-picit fényérzékenyít.
  • Kamilla illóolaj: erő gyulladáscsökkentő illóolaj.  Forrás:  http://creativiky.hu/

Napvédő paszta




Összetétel: kókusz olaj, sheavaj, kakaóvaj, méhviasz, körömvirág olaj, cink-oxid, titán-dioxid

Kb. 100 ml, 900 Ft
Kb. 150 ml, 1600 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése