AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. július 24., kedd

Feketekömény szappan



I.e. 2500-ban már használták a feketeköményt. Kiemelkedő szerepet játszott az ókori gyógyításban, főleg az egyiptomi orvoslásban, de a görög orvoslás is említést tesz róla. A növényt számos  különböző betegségre, kórságra alkalmazták, pl. általános gyengeség, gyulladások, bőrproblémák, női panaszok, megfázás és fejfájás.
A feketekömény olajat meghűléses betegségek (immunrendszer erősítő hatás), bronchitis, asztma (gyulladásgátló, antiallergén hatás), allergiák (túlzott érzékenység semlegesítése az allergia elleni anyagokkal szemben), gombás megbetegedések (vírusölő, baktériumölő), és reuma (gyulladásgátló hatás) ellenszereként alkalmazzák.
A növényt féreghajtóként, vízhajtóként és puffadásgátlóként és tejelválasztást serkentő szerként is használják. Görcsoldó hatású, rövidtávon vérnyomáscsökkentő hatást fejt ki. 


A feketekömény olaja dúskál ásványi anyagokban, magas tápértékkel rendelkezik, gazdag rostokban, aminosavat, linolsavat, arginint és karotint tartalmaz. A benne található telítetlen zsírsavak miatt jótékonyan hat az emésztésre. A telítetlen zsírsavakból prostaglandin nevezetű szövethormon képződik a szervezetben, amely szabályozza a vérkeringést és tágítja a véredényeket.
Gombás megbetegedések (Candida albicans), pikkelysömör, neurodermatitis: mind belsőleg, mind külsőleg alkalmazva a feketekömény-olaj hatásos szer gomba és baktériumok ellen, továbbá egyedülálló vírusölő tulajdonsággal rendelkezik. Csökkenti a viszketési ingert, elősegíti a gyulladt bőrrészek gyógyulását, és ezáltal hozzásegít az egészségesebb bőrhöz. 


A szappanba az alap olajkeveréken, kecsketejen, sheavajon és feketeköményen kívül semmi mást nem tettem, hogy ezzel is kíméljem az egyébként is problémás bőrt.
Pikkelysömörre, ekcémára, bőrgyulladásra.


A feketekömény-macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású.

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.


A feketekömény őrlemény az olajjal azonos hatású.

Kb. 90-95 g, 800 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése