AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. április 30., hétfő

Mire jó? - Levendula

(Forrás. internet)

A levendula virágai oldják a feszültséget és enyhítik stresszes tüneteket, például az izomgörcsöket, fejfájást, migrént, álmatlanságot és szívdobogást.

Az emésztőrendszerben a levendula nyugtató hatása oldja a görcsöket és a kólika tüneteit, enyhíti a szélpanaszokat, a hányingert és az emésztési zavarokat, illetve a stresszhez köthető gyomor- és bélproblémákat. Köptető és görcsoldó hatású, egyúttal antibakteriális, így segíti leküzdeni a fertőzéseket.

A levendula kiváló elsősegélynyújtó gyógynövény antiszeptikus hatásainak köszönhetően. Gyorsítja a sebgyógyulást, stimulálja a szövetek felépülését és minimalizálja a hegképződést.A tiszta levendulaolaj fájdalomcsillapító hatású, elősegíti az égések és sebek gyógyulását, csillapítja a rovarcsípéseket.

Gyógyító olaj vágásokra és sebekre
Az útifű és a cickafark elállítják a vérzést és enyhítik a fájdalmat, a körömvirág és a levendula gyulladáscsökkentők, megelőzik az elfertőződést és segítik a sebgyógyulást.

Hozzávalók:
150-150 g cickafark levél és virág, körömvirág szirom, levendula virág, útifű levél
250 ml szűz kókuszolaj felmelegítve

Tegyük a megmosott, leszárított növényeket egy üvegbe, és öntsük fel a meleg olajjal úgy, hogy ellepje a növényeket. Tegyük az üveget 3 hétre napos helyre.
Szűrjük át finom szűrőn, a növényeket jól nyomkodjuk ki, töltsük kis üvegekbe, tartsuk hűvös helyen.
(Forrás: Anne McIntyre: Gyógynövények cserépben)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése