AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 8., kedd

Citromfüves szappan


Pár éve ültettem egyetlen tő citromfüvet, mára már egy egész sarkot benőtt. Alig vártam, hogy annyira kihajtson az idén, hogy szedhessek belőle egy jó kis szappanra valót.
Élénkítő, frissítő, ápoló szappan készült belőle, pont olyan, amivel jó kezdeni egy napsütéses reggelt. Antibakteriális, antiszeptikus hatású, problémás láb ápolására is alkalmas. Citromfű macerátum az alapolaj, az olajtöbbletbe is friss növényt turmixoltam.
A formája még változni fog, már dolgozom a végleges öntőformán, de a recept marad.

A citromfű hatóanyagai nyugtató és vírusölő hatással rendelkeznek. Külsőleg a Herpes simplex helyi kezelésére alkalmas. A citromfűből vírusölő tulajdonsága miatt krémet is készítenek, mely jól alkalmazható ajakherpesz esetén. Ideg- és szívnyugtató, görcsoldó. Serkenti az emésztést, és gyakran alkalmazzák fejfájás, álmatlanság, alvászavarok esetén is. Enyhíti az idegességet, így idegerősítőként kiváló gyógynövény. Szerepe van a depresszió oldásában is. 

A citromfű macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású.

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

kubeba olaj  fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek. Jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, ezért elsősorban akne és zsíros bőr kezelésére alkalmas.


Kb. 95-100 g, 750 Ft

1 megjegyzés:

  1. Biztos,hogy hatásosak a szappankáid,de annyira helyesek a formák a virágokkal,hogy csuda!

    VálaszTörlés