AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 7., csütörtök

Babaszappan


Natúr kecsketejes

Kamillás (-kecsketejes)

Körömvirágos (-kecsketejes)
Olyan szappant akartam készíteni, amelyet a legérzékenyebb bőrűek és a legkisebbek is használhatnak, semmi felesleges anyagot (főképp színezéket és illatot) nem tartalmaz. A Kamilla szappanhoz képest még ápolóbb olajkeveréket állítottam össze, bőven tettem bele shea vajat. Az olajtöbblet 8 % a szokásos 5 helyett, a shea vaj mellett olyan finom, bőrtápláló olajokból áll, mint a sárgabarackmag olaj, és az extraszűz olíva alapú kamilla macerátum.
Körömvirágos, kamillás, és a teljesen natúr, hipoallergén kecsketejes változata készült.
Ezek már végleges verziók, a korábbi kerek, feliratos mellett, és majd lesz még egy vidám forma szintén a gyerekek örömére.

kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk, a legtöbb ország gyógyszerkönyvében megtalálható. Gyógyhatása sokrétű, külsőleg és belsőleg egyaránt használható.
Bőr és nyálkahártya gyulladásokban nyugtató- és viszketéscsillapító hatású. 

Antibakteriális (gomba- és csíraölő) és gyulladáscsökkentő hatása miatt jól gyógyítja a sebeket, fekélyeket, égési sérüléseket, és a különböző bőrbetegségeket.

A kamilla macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, shea vaj)  vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású.

sheavaj  A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

sárgabarackmag olajat a hazánkban is honos, kedvelt csonthéjas gyümölcs magjából préselik. A sárgabarack közeli rokona a mandulának, ezért a magjaikból préselt olajak is hasonló tulajdonságokat mutatnak, a sárgabarackmag olaja linolsavakban gazdagabb. Említésre méltó magas A és E vitamin (γ-tokoferol) tartalma. Ez az olaj is széles körben használható, bababőrre is alkalmazható olaj, mely azonban amandulaolajnál könnyedebb, nem hagy olyan zsíros utóérzetet a bőrön. Kedvelt masszázsolaj, enyhe illatának köszönhetően illóolajok hordozója. A száraz, érzékeny, gyulladásra hajlamos bőr ápolószere.

Kb. 95-97 g, 750 Ft
Kb. 70 g, 550 Ft (boci)
kb. 80 g, 600 Ft (víziló)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése