AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 16., szombat

A nagyi receptjei - Illatos kenőcs

Forrás : internet
Nyugtató és gyógyító finom balzsam kamillából, körömvirágból és levendulából.
A kamilla gyuladáscsökkentő, a körömvirág segíti a gyógyulást és megelőzi a fertőzést, a levendula antiszeptikus és hegesedés nélkül gyógyít.
Mindenféle bőrproblémára, sebekre, ekcémára használhatjuk, előtte a kezelendő felületet finoman mossuk le rózsavízzel, vagy tiszta vízzel. 
Rózsavizet magunk is készíthetünk, receptek itt találhatók.

Illatos kenőcs 

Hozzávalók
300 ml kókuszolaj
friss vagy szárított körömvirág szirom, levendula virág és kamilla virág (annyi, amennyi csak belefér az olajba és abban teljesen elvegyül)

Tegyük a kókuszolajat vízgőz főlé, tegyük bele a felaprított virágokat és keverjük el. Alacsony lángon melegítsük pár órát, mialatt az olaj kivonja az összes hatóanyagot a növényekből. Szűrjük le, még melegen töltsük tégelyekbe. Címkézzük fel, és tartsuk hűvös helyen.

A körömvirág hatóanyaga elősegíti a hámosodást illetve a sejtmegújulást, védi és nyugtatja a bőrt. Antibiotikus, bőrsarjadást valamint hámosodást elősegítő hatású. Használható égési sérüléseknél is.
A levendula regenerálja, nyugtatja illetve enyhén hámlasztja az öregedő, valamint irritált bőrt. Segít szabályozni a faggyútermelődést, miközben ápolja, táplálja illetve kiegyensúlyozza az arcbőrt.
A kamilla csökkenti a száraz bőr kellemetlen tüneteit. Selymessé teszi, ápolja és regenerálja a bőrt a kézen. Kiválóan alkalmas érzékeny valamint igénybe vett kéz ápolására.

3 megjegyzés:

  1. De jó, hogy leírtad! Megpróbalom elkészíteni, remélem ,sikerül.:)Viszont kókuszolajjal nem találkoztam itt. valószínű utaznom kell érte nagyobb városba.

    VálaszTörlés
  2. Nem muszáj kókuszolajjal csinálni!
    Maria Treben pl. tiszta sertészsírral csinálta az ilyen kenőcseit. Vagy bármilyen zsiradékkal, ami szobahőmérsékleten szilárd.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm az ötletet, a válaszodat,megpróbálom akkor disznózsírral.
    Legyen szép a heted!:)

    VálaszTörlés