AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 20., szerda

Szappan férfias illattal


Ugyanolyan ápoló, bőrtápláló alapanyagokból állítottam össze ezt a szappant is, mint bármelyik másikat, a férfias illatához ciprus, szantál és bergamott olajakat használtam.

levendula aromás illatú, sűrű ágú, keskeny levelű, mutatós mediterrán eredetű félcserje.Fő hatóanyaga a nagyon kellemes illatú illóolaj (linalool, linalil-acetát), de tartalmaz még flavonoidokat, cseranyagokat, kumarinokat is.Teája idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is.


A levendula macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású. 

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, 

pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

zabliszt nyugtató, bőrlágyító hatású.

zöld agyag antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású, tisztít, méregtelenít, puhít, eltávolítja az elhalt hámsejteket.

ciprus olaj antimikrobiális, légúttisztító,  bőrvörösítő, keringésfokozó, dezodoráló hatású.

szantálfa olaj gyulladást, viszketést csökkentő, bőrtápláló hatású.

bergamott olaj jó bőrápoló,  például aknés bőr ápolására és rovarcsípések helyén kialakult gyulladás okozta feszülő érzés mérséklésére alkalmas.

Kb. 85-90 g, 750 Ft

3 megjegyzés:

  1. Megosztottam a blogomon: http://aranyperzsa.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. Ezt a szappant a család férfi tagjai is szívesen használnák! Szeretettel várjuk a fürdőszobánkban :) Facen is osztva.Horváthné Bea

    VálaszTörlés