AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 26., kedd

Hársfavirág szappan


Még egy szappan a vadvirágos sorozatból.
Nagyon szeretem a hársfa virágának illatát, a hársmézet, a hársfa-teát, muszáj volt szappanba álmodni.
Minden bőrtípusra, de különösen zsírosabb, érett bőrre. A szappan valódi virágport tartalmaz, az arra érzékenyek ne használják!


A hársfavirág évszázadok óta a kamilla után a legnépszerűbb házi szerek közé tartozik. A hársfának a virágját használjuk, a murvalevéllel együtt. Hatóanyagai között található flavonoid, illóolaj, nyálka- és cserzőanyag.
Bőrápoló és kozmetikai szerek kedvelt alapanyaga. A hajmosáshoz samponba keverve, de a mosást követően hajöblítéshez is eredményesen használhatjuk. Reuma, isiász elleni gyógyfürdők, felfázás esetén ülőfürdőként, de borogatásként alkalmazva is kifejti gyógyító tulajdonságait, fájdalomcsillapító hatását. A téli időszakban az átfázott, meghűlt testet átmelegíti, kellemesen nyugtatja a fáradt, legyengült szervezetet.

A hársfavirág macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

A kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését.
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású.

A hársfavirág-főzet bőrápoló, frissítő hatású.

A sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

A hársméz hidratáló hatása révén mélyen ápolja a száraz, repedezett bőrt, elősegíti a bőr természetes regenerálódását. Használatával a bőr egészségesebb, fiatalabb és puhább lesz. Antibakteriális és antiszeptikus hatású.

A zabliszt nyugtató, bőrlágyító hatású.

A virágpor számos kozmetikai, bőrápoló termék alapanyaga, arcbőr fiatalító, ránctalanító hatású.

A muskotályzsálya olaj összehúzza, tisztítja a bőrt, csökkenti a gyulladást, főként zsíros bőrre ajánlott.


kubeba olaj  fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek. Jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, elsősorban zsíros, aknés bőrre. 

Kb. 95-97 g, 750 Ft

2 megjegyzés: