AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 6., szerda

Rhassoul- lávaagyagos szappan

(Ideiglenes fotó, a szappan kerek formájú, madárkás pecsétes)

Nagyon problémás (gyulladt, viszkető, korpás, sebes) fejbőrre készítettem samponszappant. A gyulladásgátló, gyógyító növények mellett Rhassoul láva-agyagot tettem bele, és gyógynövény főzettel is erősítettem ezt a hatását. A szappan szintén a csúnya és hatásos kategória, nem ez a végleges formája, a következő adag szép is, de a hatásosságáról már ennél a verziónál is megbizonyosodhattam. Teljesen megszüntetheti a viszketést, nem jönnek elő a mély és tartós gyulladások, emiatt nem alakul ki a nagy darabokban hulló elszarusodott hám.
Gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő hatású, méregteleníti a fejbőrt, eltávolítja a toxinokat, nehézfémeket, normalizálja a faggyútermelést.

Problémás (pikkelysömörös, seborreás, ekcémás) fejbőrre.
(Hajmosás után ecetes öblítésre lehet szükség, használatát a víz keménysége befolyásolhatja.)

A Rhassoul láva-agyag természetes marokkói agyagásvány, tisztítóhatása fizikai mechanizmuson alapszik. Szilícium- és magnéziumionokból valamint vas-, alumínium-, és kalcium-oxidokból tevődik össze, vízzel érintkezve megduzzad, és kellemes zselés halmazállapotúvá válik. Finom részecskéinek különösen nagy cserekapacitása van, vagyis, képesek rá, hogy a szennyeződések részecskéit és a felesleges zsírt felszívják, mint egy itatóspapír, és leöblíthetővé tegyék.
Az iszapsampon enyhe mosóelve révén a bőr és a haj sosem veszíti el teljes zsírtartalmát, így az iszapsamponnal való mosakodás esetén nincs kitéve támadásnak és nincs ingerelve sem a haj természetes védőrétege, sem a bőr savas védőrétege vagy faggyúmirigyei.



A csalán A kovasav-tartalma erősíti a kötőszöveteket, a körmöket, a hajhagymákat. Szabályozza  a faggyúmirigy működést.

A diólevél hatásos bőrbetegségek, pattanások, ekcéma, bizonyos gyulladások és lábgombásodás ellen. 

Az apróbojtorján összehúzó és fertőtlenítő hatása van, ami elősegíti a sebek behegedését, kamaszoknál segíti az aknés kiütések gyógyulását. 

A csalán macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.



Az avocado-olaj  kiváló bőrápoló szer a kiszáradt bőrre, általában érzékeny típusú bőrre alkalmazzák. Segítséget nyújt ekcéma megelőző kezelése esetén.



rozmaring olaj tisztítja a bőrt, élénkíti a vérkeringést, fertőtlenít.

teafaolaj az egyik legcsodálatosabb természetes antibiotikum, több mint 80 szerves alkotóelemből álló, tudományosan bizonyított gyógyító hatású kivonat. A teafaolaj kitűnő antiszeptikum, használata bőrgyulladás, égés és szúrás okozta sérüléseknél nagyon elterjedt. Nélkülözhetetlen a vagina fertőzése, pikkelysömör, arthritis panaszok esetén. Kitünően használható izom- és más fájdalom csökkentésére, az ínygyulladás és szájüreg daganatok, orrdugulás, bőrpír, torokgyulladás és számos gombás fertőzés kezelésére.


Kb. 95 g 850 Ft

4 megjegyzés:

  1. Kedves Erika!
    Nemrégiben vettem tőled egy ilyen sampont, és most kezdtem el használni 1-2 hete, de már most érzem, hogy nekem ez lesz a tökéletes hajápoló! Nem zsírosodik - még ebben a sapkás időszakban sem - a hajam olyan gyorsan. A szappan könnyen kimosható, nagyon jó illatú és még tartást is ad a hajamnak. Nagyon köszönöm, hogy megkreáltad ezt a csodás szappant! :) Szép Ünnepet kívánok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Virág!
      Nagyon örülök, hogy elégedett vagy a szappannal!
      Neked is szép ünnepet!
      Üdv, Erika

      Törlés
  2. Kedves Erika !

    Samponszappant szeretnék és kinéztem magamnak a rassoul agyagot alapanyagnak , viszont az én hajamra a fenti problémás tünetek nem jellemzőek ( Problémás (pikkelysömörös, seborreás, ekcémás) fejbőrre. ) viszont festenem kell a hajam, mert kb 45% ban ősz vagyok.
    Akkor használhatom én is ezt a szappanodat ?

    köszönöm a válaszod:

    Kacskovics Dóra

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Dóra!
      Nekem sincsenek a fenti tüneteim, de ezt a szappant használom, egyszerűen mert jó és bevált.
      A festett hajról nem tudok nyilatkozni, nincs ilyen irányú tapasztalatom.

      Törlés