AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 20., szerda

Dióolajos szappan


A diólevelet mát több mindenre használtam, pl. gyapjúfestésre, permetezünk is diólevél ázalékkal a gyümölcsösben, főzetét pedig a samponszappanokba teszem. A Solio-tól hoztam egy üveg finom dióolajat is, amiből egy bőrtápláló szappant akartam készíteni. Minden bőrtípusra ajánlom.

Egy kedves barátom elképesztő összefoglalót állított össze a diólevél hatásairól, ami itt olvasható.Ehhez már semmit nem lehet hozzátenni.

A dióolaj magas E-vitamin-tartalma a bőrre tápláló, bőrvédő, egészségvédő hatású. Egy francia szakvélemény szerint a dióolaj ergoszterol-tartalma (ami a szervezetben a D-vitamin képzésének egyik előzetes alakja) jó hatású a bőrre, regenerálja, az öregedését késlelteti
Pótolja a bőrből hiányzó vitaminokat, zsiradékot, és egészséges a bőrnek. Bőrirritációk esetén is jól használható, enyhíti, csillapítja a kellemetlen tüneteket. 
A dióolajnak kifejezett gombaölő hatása van. A dióolajjal készült gyógykrémek és kozmetikai készítmények kedvező többlethatása a bőrön a gomba elleni védelem,  gombafertőzés megelőzése vagy kezdődő gombafertőzés leállítása, ezért szappanok, samponok, napozókrémek adalékanyaga is. Kipróbálhatjuk szemránc-elsimítóként is.

A diólevél macerátum alapú extra olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, ricinus olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.


kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.

Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 

Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású. 

méz igen sokféle kozmetikum értékes alapanyaga. Hidratáló hatása révén mélyen ápolja a száraz, repedezett bőrt, elősegíti a bőr természetes regenerálódását. Használatával a bőr egészségesebb, fiatalabb és puhább lesz. Antibakteriális és antiszeptikus hatású.

A fahéj olaj antimikrobiális, fertőtlenítő, parazita- és vírusellenes, bőrvörösítő, gyulladásgátló, általános tonizáló.


Készült néhány különlegesebb darab is, ajándéknak:

Ilyen szettbe szántam őket:

És megint türelmetlen voltam, ezért készült pár piacteres darab is:
Kb. 85-90 g, 750 Ft
Piacteres: kb. 85-90 g, 500 Ft

4 megjegyzés:

  1. Megosztottam a blogomon: http://aranyperzsa.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
  2. Kissné Sándor Ildikó2012. június 21. 7:21

    Face-n megosztottam :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Ercsu!
    Most, hogy már hármat is elfogyasztottam belőle,le merem írni a tapasztalataimat.
    Imádja a bőrőm! Soha(talán babakoromban igen)nem volt ilyen puha és szép. Barátnőm kérdezte milyen testápolót használok. Hát semmilyet! Elég csak ez a finom szappan! Arcomat is ezzel mosom és ott is szebb lett a bőrőm! Köszönöm! N-H Ágota

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ágota!

      Nagyon örülök, hogy elégedett vagy!
      Köszönöm szépen a visszajelzést!
      Üdv, Erika

      Törlés