AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 4., hétfő

Bodza-akácvirág szappan


Rengeteg gyógynövény/növény van, amelyeknek nagyon jó hatása van a bőrre. A vadvirágos sorozatban ilyen növényekkel készült szappanokat készítek, hogy mikor milyet, az attól függ, éppen minek van szezonja. Számos ötletem van erre a sorozatra, türelmetlenül várom a növények virágzását.
Eredetileg hófehér szappant szerettem volna, de olyan sok virágpor volt a bodzában, hogy erősen sárga lett a szappanmassza, így aztán ezt erősítettem tovább sárga agyaggal.

Az akácvirág ráncsimító, és bőrtónus javító hatású.

A bodza virágai gazdagon tartalmaznak flavonoidokat, melyek fokozzák az érfalak rugalmasságát, és antioxidáns hatásúak. kisimítja a ráncokat, lágyítja a bőrt, megnyugtatja a leégett bőrt, enyhén hámlasztó hatású.

A bodzavirág macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású. 

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

méhviasz hatására bőrünk megpuhul és feszessé válik, javul a bőr sejtjeinek regeneráló képessége, baktériumölő hatása van, nyugtató hatású és megakadályozza a gyulladások kialakulását.

A sárga agyag felszívja a felesleges zsiradékot a bőrről, méregtelenít. Ugyanakkor ajánlják ekcémára és herpeszre is.

kubeba olaj  fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek. Jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, elsősorban zsíros, aknés bőrre.

Kb. 95-97 g, 750 Ft
Kb. 120 g, 900 Ft

1 megjegyzés:

  1. Szia Erika ! Ma megkaptam a csomagot... többek között ez a szappan is benne volt, az illata elvarázsol ! Szeretnélek megkérdezni, ezzel a szappannal tisztíthatom az arcomat is ? Ezúton is köszönöm a munkádat ! :) Nagyné Takács Éva , Sopron.

    VálaszTörlés