AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 20., szerda

Kasvirág szappan


A vadvirágos sorozat újabb tagja, a jól ismert kasvirágot csempésztem bele.

A kasvirág sok betegség gyógyításában játszik fontos szerepet, mert olyan alkotóanyagokat tartalmaz, amelyek serkentik az immunrendszert. 
Hatóanyagai segítenek a szervezetnek az influenzás fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség erősítésében. Különösen hatásos visszatérő légúti és húgyúti betegségek legyőzésére.
A növény számos módon küzd a fertõzések ellen. A kasvirág a fertõzést okozó vírusok, baktériumok, gombák sok fajtáját pusztítja el.
Sikeresen alkalmazható megfázás, influenza, mandulagyulladás, hörghurut, allergia, sérülések, pikkelysömör, fülgyulladás vagy más gyulladásos betegség esetén.
Olyan természetes antibiotikumot (echinakozid) tartalmaz, amely hatásában hasonlít a penicillinre. Ennek köszönhetõen a kasvirág megvédi a szöveteket a támadó mikroorganizmusok rohama ellen.
A gyökeréből készült pépes, meleg borogatást a sebesülések összes fajtájára, a rovarharapásokra és fullánkos csípésekre, valamint kígyómarásra használhatjuk.

A tudomány igazolta a kasvirág hagyományos használatát a sebek kezelésében is. A növényben levő egyik vegyület a törött csontokat gyorsabb forradásra ösztökéli, az új szöveteket (fibroplaszt) létrehozó sejtek munkájának fokozásával.
A kasvirágkészítményeket emellett vágások, égések, pikkelysömör, ekcéma, nemi szervi herpesz és ajaksömör kezelésére lehet alkalmazni.

Nehezen gyógyuló, sebes bőrre, gyulladásos bőrbetegségekre, de általános használatra is ajánlom.

A kasvirág macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású. 

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.

rózsaszín agyag természetes, adalékmentes agyag, elsősorban száraz bőrre. A bőr mélyebb pórusaiban is tisztítja a bőrt, eltávolítja a méreganyagokat, elpusztítja a káros baktériumokat és kórokozókat, segít a duzzanatok és gyulladások megszüntetésében, fokozza a vérkeringést. Hatékony a különböző bőrproblémák kezelésében is, mint pl. az aknék, pattanások, mitesszerek, cellulitisz, ekcéma, pikkelysömör.

méz igen sokféle kozmetikum értékes alapanyaga. Hidratáló hatása révén mélyen ápolja a száraz, repedezett bőrt, elősegíti a bőr természetes regenerálódását. Használatával a bőr egészségesebb, fiatalabb és puhább lesz. Antibakteriális és antiszeptikus hatású.
propolisz  illatos, balzsamszerű anyag, melyet a fák rügyeiről gyűjtenek a méhek. Maguk a méhek a kaptár belső részein használják fertőtlenítésre, ragasztásra, rések eltömítésére. Gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, vírus, baktérium és gombaölő hatású.

A kasvirág kivonat   legfontosabb hatása a vírusellenes és immunserkentő hatás. Az antibakteriális hatásnak köszönhetően különböző szájöblögetők és teakeverékek alkotóeleme, mely alkalmazható fogínygyulladás, gégegyulladás, húgycsőgyulladás, íngyulladás, azon belül is a térd és a boka kötőszöveti sérüléseinek a gyulladásakor, valamint a tüdőgyulladás kezelésekor.
Külsőleg a kasvirág alkalmazható fekélyek, és égési sérüléseknél. A kasvirág megakadályozza a megégett testrész elfertőződését a fertőtlenítő hatása miatt.  

kubeba olaj  fontosabb alkotórészei fertőtlenítő és antimikrobiális hatással is rendelkeznek. Jó bőrtonizáló és fertőtlenítő, elsősorban zsíros, aknés bőrre.

Kb. 95-97 g, 750 Ft

6 megjegyzés: