AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. június 7., csütörtök

Csipkerózsa szappan



Amikor úgy 3 hónapja beleszórtam egy nagy adag csipkebogyó húst egy üvegnyi olívaolajba, még nem tudtam, mi lesz majd belőle. Aztán rátaláltam a gyönyörű rózsás öntőformára, és azonnal előkaptam a füzetemet és összeállítottam egy új receptet, a Csipkerózsa szappant. A kedvenc szappanom a Kamilla és a Kényeztető, de valamiért mégis azt érzem, ez a szappan vagyok én. A finom mintákban benne vannak a leheletnyi kötött csipkéim, a színében az ősz, és az őszies színek iránti rajongásom, az illatában a virágok és a gyümölcsfák iránti szeretetem. 
Ápoló, tápláló szappan minden bőrtípusra, de különösen száraz, érettebb bőrre.

A csipkebogyó csökkenti a hegesedés utáni nyomokat, jó a nap perzselte bőrre, lágyítja a bőrszöveteket, jót tesz a nátha miatt érzékennyé vált orrkörnyéknek is. Eltünteti az apró ráncokat, a sejtek önmegújító képességének támogatásával késlelteti a bőr öregedését. Csökkenti a hajszálerek sérülékenységét.

A csipkebogyó hús macerátum alapú, különösen gazdag olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, shea vaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.

kecsketej Q10 koenzimet, több, mint 70 féle telítetlen zsírsavat tartalmaz. Alacsony olvadáspontja miatt már 37 C-on behatol a bőr mélyebb rétegeibe és könnyen felszívódik.
Természetes alfa-hydroxy (AHA) forrás, ami finoman hámlasztja a bőr fáradt felső rétegét és segíti a friss bőr képzését. 
Magas az ásványi anyag és elektrolit tartalma, gyulladáscsökkentő hatású. 

sheavaj A-, E- és F-vitamint tartalmaz, gyulladásgátló hatású, nyugtatja, regenerálja, hidratálja a bőrt, gátolja a ráncok kialakulását, enyhíti a bőrbetegségek (ekcéma, pikkelysömör, bőrgyulladás, allergia) tüneteit.


Az argán olaj kiegyensúlyozott, különleges zsírsavszerkezetű olaj, szinte minden bőrproblémára enyhülést hoz, legyen az extrém száraz, ekcémás bőr, vagy pikkelysömör, esetleg akné. Használatával halványodnak a bőrön lévő hegek, foltok. Sejtélénkítő, antioxidáns hatású, ezért az egyik legkedveltebb anti aging alapanyag. Jelentős mennyiségű α-tokoferolt (az E vitamin leghatékonyabb formája) tartalmaz.

A vörös agyag zsírtalanít és méregtelenít. Remek ápolószere a zsíros bőrnek. Olyan ásványi és nyomelemeket tartalmaz, ami újjáépíti és regenerálja a sejteket.

rózsaszín agyag természetes, adalékmentes agyag, elsősorban száraz bőrre. A bőr mélyebb pórusaiban is tisztítja a bőrt, eltávolítja a méreganyagokat, elpusztítja a káros baktériumokat és kórokozókat, segít a duzzanatok és gyulladások megszüntetésében, fokozza a vérkeringést. Hatékony a különböző bőrproblémák kezelésében is, mint pl. az aknék, pattanások, mitesszerek, cellulitisz, ekcéma, pikkelysömör.

pálmarózsa olaj erős baktérium-, vírus- és gombaölő, tonizáló hatású. Rendkívül bőrbarát, nagyon jó bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik. minden bőrtípusnak megfelelő, szabályozza a faggyútermelést, nedvességet ad a száraz bőrnek és összehúzza a zsíros bőrt. Fiatalítja a ráncos, öregedő bőrt a sejtosztódást elősegítő hatása révén.


Kb. 95-97 g, 800 Ft

1 megjegyzés: