AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 1., kedd

Mire jó? - Rozmaring

(Forrás: internet)
Levelei és virágai nyugtató hatásúak az idegrendszerre. Csökkentik a feszültséget, a depressziót, ugyanakkor növelik az energiát és serkentik a koncentráló képességet. Mentálisan felfrissít, és elűzi az egykedvűséget. Kiválóan alkalmas fejfájás és migrén ellen, ha rendszeresen használjuk.

Illóolajai antiszeptikus, antibakteriális, vírusellenes, és gombaölő tulajdonságokkal rendelkeznek. 
Serkenti az immunrendszer működését.
A forró rozmaring tea gyógyírként szolgál a a megfázás, az influenza, a köhögés, és a légúti fertőzések első tüneteire.
Pikáns illóolaja serkenti a nyálkahártya-képződést, ezért jó hurutra, hörghurutra, asztmára, és a zihálás csillapítására. Serkenti az emésztőnedvek- és savak áramlását, ezáltal az emésztést és a májműködést, így támogatja a méregtelenítést. Kiváló minden májprobléma kezelésére, epekőre, sárgaságra, méregtelenítő hatásának köszönhetően ízületi gyulladásokra, köszvényre és bőrproblémákra.
A bőrön alkalmazva csökkenti a gyulladást, gyorsítja a gyógyulás folyamatát. Használhatjuk vágások, sebek, sérülések, horzsolások, égések és fagyások kezelésére. Kiváló fájó ízületi gyulladásokra és a fájó izmokra.

(Forrás: internet)

Enyhítő borogatás fejfájásra és migrénre
A rozmaring segít ellazítani az izmokat a stressz okozta fejfájás esetén, a réti legyezőfű fájdalomcsillapítóként hat. Az őszi margitvirág ismert gyógyír a makacs fejfájásra, serkenti az agy vérellátását. A frissítő borsmenta hosszú fájdalommentes időszakot biztosít.

Hozzávalók:
30-30 g friss  vagy 15-15 g szárított rozmaring, borsmenta, őszi margitvirág, réti legyezőfű
250 ml fehér ecet

Töltsünk meg egy üveget a növényekkel, és öntsük fel az ecettel, tegyük napos ablakba 2-3 hétre. Szűrjük át egy sötét üvegbe.
Fejfájás esetén az ecetbe mártott ruhával borogassuk a homlokunkat. Ha fejfájásunk hidegfront hatására keletkezett, a borogatást hűtőszekrényben le is hűthetjük.
(Forrás: Anne McIntyre: Gyógynövények cserépben)                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése