AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 30., szerda

Kövirózsa szappan



A gyógynövényes sorozat újabb tagja, ezúttal egy tipikusan nyáron jelentkező problémára: szeplők, májfoltok és egyéb bőrfoltok halványítására, de problémás, neurodermatitiszes, viszkető bőr ápolására is alkalmas.
Gyulladáscsökkentő, baktérium- és vírusölő hatású, ápoló-gyógyító szappan, amit zsíros-korpás bőrre és hajra is használhatunk.

A kövirózsa levelének nedvét a népi gyógyászat az égési sebek, fülgyulladás, szemölcs, rovar- és csaláncsípések, övsömör, vágott sebek kezelésére használja. A leveleiben rejlő hatóanyagok (cseranyagok, nyákanyagok, gyümölcssavak, flavonidok, C-vitamin)  miatt ma már a kozmetikai ipar is használja. Krémbe keverve például a szeplők, bőrelszíneződések halványítására, futószemölcsök kezelésére is kiválóan alkalmas. Ismert baktérium és vírusölő hatása is. A magashegységekben a kőből, palából rakott háztetők tetejére ültették, hogy elhárítsa a villámcsapást. Innen ered a mennykővirág, égdörgőfű elnevezés is, de a latin tectorum szó jelentése is: háztetőké.

Az aloe verának fertőtlenítő (baktérium-, vírus- és gombaölő) és erős gyulladáscsökkentő hatást tulajdonítanak. Emellett antioxidáns szer, a sejtek anyagcseréjének élénkítését, a bőr sejtjeinek megfiatalítását, tisztító és méregtelenítő hatást is tulajdonítanak neki.
A sejtszövet-regeneráló, hámosító, keringésfokozó, immunrendszer erősítő hatása mellett vírusellenes, baktériumölő, gombaölő, gyulladáscsökkentő, vérzéscsillapító, fájdalomcsillapító hatását is igazolták.
Sejtregeneráló, ránctalanító, bőrmegújító, fiatalító hatása miatt kiválóan használható kozmetikai célokra. A regeneráló, sebgyógyító hatása jól érvényesül sérülések esetén is, pl. égés, vágás, horzsolás, harapás, műtét.
A gélt a saját nevelésű növényből nyertem ki, és az aloé kivonatot is ebből készítettem.

kamillavirág egyik legismertebb gyógynövényünk, a legtöbb ország gyógyszerkönyvében megtalálható. Gyógyhatása sokrétű, külsőleg és belsőleg egyaránt használható.
Bőr és nyálkahártya gyulladásokban nyugtató- és viszketéscsillapító hatású. 

Antibakteriális (gomba- és csíraölő) és gyulladáscsökkentő hatása miatt jól gyógyítja a sebeket, fekélyeket, égési sérüléseket, és a különböző bőrbetegségeket.

A kamilla macerátum alapú olajkeverék (olíva olaj, kókusz olaj, napraforgó olaj, pálma olaj) vitaminokat (E-, A-, D- és K), ásványi anyagokat, antioxidánsokat tartalmaz, táplálja, nyugtatja a bőrt.
kakaóvaj  védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása), a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, más hatóanyagok mélyebbre szívódnak be a segítségével.

kecsketejsavó a legértékesebb kozmetikai cikkek egyik alkotója,  szépségápolásra és gyógykezelésre is  használják. Stabilizálja a bőr savak elleni természetes védőrétegét, a benne található tejsav fertőtleníti a bőrt. 


A ligetszépe olaj 
olyan létfontosságú zsírsavakat tartalmaz, mint a linolsav és a gamma-linolsavak, valamint a gyulladáscsökkentő hatású prosztaglandinok, amelyek hormonszerű anyagok, ezért enyhíti az enyhébb bőrbántalmakat, például a neurodermitiszt és a viszketést.

méz igen sokféle kozmetikum értékes alapanyaga. Hidratáló hatása révén mélyen ápolja a száraz, repedezett bőrt, elősegíti a bőr természetes regenerálódását. Használatával a bőr egészségesebb, fiatalabb és puhább lesz. Antibakteriális és antiszeptikus hatású.

fehér agyag sebgyógyító, kiegyensúlyozó, remineralizáló és stimuláló hatású. 

A citrom illóolaj feszesebbé teszi a szöveteket, puhítja, felfrissíti, kisimítja a bőrt. Főként a zsíros,faggyúmirigy-túlműködéses bőrre kiváló: megkönnyíti a pattanások eltüntetését, gyógyítja a zsíros bőrt és a zsíros hajat.

Kb. 80 g, 750 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése