AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 17., csütörtök

Mire jó? - A kakukkfű

Forrás: internet
A kakukkfű tea, a tinktúra vagy az illóolaj inhalálás formájában serkenti az immunrendszert és segít legyőzni a fertőzéseket. Antibakteriális, köptető és izomlazító hatású, kiváló a légúti fertőzések leküzdésére.A kakukkfű oldja az idegfeszültséget, mely az emésztőszervekben a szélpanaszok és a rossz emésztés okozója.
Összehúzó hatása megvédi a bél nyálkahártyáját az irritációtól, a gyulladástól, és gyógyítja is a bélfertőzéseket.
A kakukkfű felpezsdíti a vérkeringést, eltünteti  a mentális és fizikai kimerültséget, megnyugtatja az idegeket, és enyhíti a depressziót.
Segít kitisztítani a méreganyagokat a szervezetünkből a tüdőn, a beleken, a bőrön és a húgyúton keresztül. Vízhajtó hatása révén orvosolja a hólyaghurutot és az irritált hólyagot más hasonló hatású gyógynövényekkel keverve. Segít eltávolítani a vizeletből a savakat és mérgeket, amelyek hozzájárulnak a köszvény és ízületi gyulladások kialakulásához.
Forrás: internet
Gyógynövényes méz köhögésre
A méz antibakteriális, köptető és gyógyító hatású, ezért a gyógynövényes mézek jók köhögésre, légúti gyulladásra. A méz kiválóan közvetíti a kakukkfű, a majoránna és a bazsalikom antibakteriális és köptető hatását.

Hozzávalók:
500 g folyós méz
4-4 teáskanál friss vagy 2-2 teáskanál szárított kakukkfű, bazsalikom és majoránna

Tegyük a növényeket egy befőttes üvegbe, öntsük fel a mézzel, és zárjuk le légmentesen. Hagyjuk állni legalább 4 hétig.
Szűrjük át, címkézzük fel, és hűvös, sötét helyen tároljuk. Megelőzés céljából naponta egy teáskanálnyi mézet tegyünk forró vízbe vagy teába, és igyuk meg. Akut gyulladás esetén napi 3-6 alkalommal alkalmazzuk.

Megjegyzés: a klasszikusnak számító, régóta jól bevált köhögés elleni szirup is kakukkfű-tinktúrával készül.

(Forrás: Anne McIntyre Gyógynövények cserépben)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése