AZ AKTUÁLIS TERMÉKEINK MEGVÁSÁROLHATÓK A WEBÁRUHÁZUNKBAN: www.benkeerikaszappan.hu

2012. május 19., szombat

Csomagolás


 "Az elmúlt évtizedekben a csomagolások alkalmazásának (és így a csomagolási hulladékok keletkezésének) drasztikus megnövekedése ráirányította a figyelmet a csomagolások által előidézett környezeti hatásokra, valamint ezek mérséklésének szükségességére. Ennek érdekében fontos szemponttá vált, hogy a csomagolások egész életciklusa alatt jelentős hangsúlyt kapjanak a környezetvédelmi elvek, így például a takarékos anyagfelhasználás, a hulladékáramból a hasznosítható csomagolóanyagok elkülönítése és hasznosítása, valamint a környezetre veszélyes anyagok minimalizálása mind a hasznosítás elősegítése, mind az ártalmatlanítás környezetterhelő hatásainak csökkentése érdekében." (Forrás: http://www.muszakiforum.hu/cikk/58868/?fejezet=4&alfejezet=0&area=160)

A szappanokat muszáj csomagolni, meg kell "védeni" őket egymástól is és külső hatásoktól, legfőképpen a portól és pl. a fogdosástól.
A szappanjaim fajtánként szétválogatva, feliratozott papír-dobozokban csücsülnek, egyenként csak akkor csomagolom be őket, amikor odaadom valakinek.
Csak a legritkább esetben (kizárólag a bemutató darabokhoz) használok celofánt (abból is a lélegzőt), akármilyen jól is mutat. 
Hosszas keresgélés, válogatás, és próbálgatás után a végleges verzió egyszerű, fehér kartondoboz lett, madárkamintás kalappapírral bélelve, a dobozokba beleragasztva a szappan összetevője.
Ugyanarra törekedtem, mint a szappanoknál: egyszerű legyen, szép, és a célnak tökéletesen megfelelő. Nem akartam semmi felesleges díszt, cicomát, címkét.

Találtam egy céget, ahol elképesztő választék van mindenféle méretű papírdobozokból, elképesztően jó árakon, az ő dobozaikat használom a tároláshoz is, és csomagoláshoz is. A cég a SimonPack. A kiszolgálás is elképesztő.
Bár nem ennek a blognak a témája, de a későbbiekben kötemények csomagolásához szintén Simon-féle dobozt fogok használni, mégpedig a süteményes dobozt.

A krémekhez, egyéb termékekhez általában egyszerű gyógyszertári műanyag tégelyt, tubust használok, igény esetén ezeket vissza is veszem majd.
A gyógyító balzsamot kis fémtégelybe tettem,  szerintem ez illik hozzá. 

Nem egyszerű a helyzet a golyós deó üvegjével. Csomagolóanyagként 1100 Ft-ért lehet venni egy új, üres üveget... Ennek kevesebb, mint feléért van szép üveges "gyári" deó, a tartalma meg megy a lefolyóba... Nesze neked környezetvédelem!

Nagyon nehéz olyan csomagolóanyagot találni, ami minden elvárásnak megfelel (egyszerű, de mutatós, olcsó, folyamatosan beszerezhető legyen), ezért biztosan lesz még bejegyzésem a témában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése